• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Trafik Sigortası’nda ‘prim şoku’ yaşanıyor

Trafik Sigortası’nda ‘prim şoku’ yaşanıyor
Kasko Sigortası’nda gerçekleştirdiği son değişiklikler, daha şimdiden araç sahipleriyle sigorta şirketlerini karşı karşıya getirmeye başladı.

 

Sigorta bedellerini yakalaması yol açtı
 
Türkiye Sigorta Birliği dünkü açıklamasında, aşırı oranda arttığı  iddia edilen trafik sigortası prim yükselişine ilişkin haberlerin doğru olmadığını savunuyor. Ancak geçtiğimiz yıl İstanbul’da 262 TL’ye düzenlettiğim şahsıma ait aracın Trafik Sigorta poliçesi için sigorta şirketleri artık, hiç bir kazası olmamasına rağmen 564 TL ile 787 TL arasında bedel talep ediyor. Bunlar arasında  mevcut poliçemi yaptırdığım şirket de var. Yine Haziran 2012’de 305 TL’ye yapılan İstanbul plakalı yeni tescil bir otomobilin Trafik Sigortası da bugün 472 TL’ye yükseldi. Bu nedenle, araç sahiplerinin mevcut trafik sigortalarını yenilemeden önce mutlaka karşılaştırma yapıp, en uygun teklifi veren şirketi seçmesi gerekiyor.
 
Kasko’dan fazla tutabilir
 
Hazine’nin Kasko Sigortaları’nda yaptığı yeni düzenlemelerle nisan ayından itibaren araç sahiplerini prim bedeli farkları yüzünden yetkili servis yerine anlaşmalı servise yöneltmek zorunda bırakılmasının ardından, sigorta şirketlerinin zarar ettiklerini gerekçe gösterdikleri Trafik Sigortası’nda da araç türlerine ve illere göre farklı prim uygulamasına geçildi. Bu da, başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir’deki araç sahiplerinin zorunlu trafik sigorta primlerinin diğer illerdeki araç sahiplerine oranla çok daha fazla olmasına yol açtı. Bu fark, sadece illerle de sınırlı kalmadı. Şirketten şirkete, modelden modele de değişmesine neden oldu. 
 
Tüm bunlara yıl içinde kaza yapıp yapmadığıda eklendi.
 
Bir araç segmentinde teklifi yüksek olan bir şirket, başka bir segmentte diğer firmalara oranla daha düşük poliçe bedelleri talep edebiliyor. Bu nedenle, trafik sigortasını yenilerken sadece kendi şirketinizin teklifiyle yetinmeyip, diğer şirketlerden de teklif almak gerekecek. Aksi taktirde, karşı tarafın zararlarını karşılayan Zorunlu Trafik Sigortası’na Kasko’dan daha fazla bedel ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu da Kasko Sigortası’nda uygulanan hasarsızlık ve 1 Nisan’dan itibaren devreye sokulacak olan anlaşmalı servis indirimlerinden kaynaklanabilecek.
 
İnternetten karşılaştırma
 
Araç sahipleri Zorunlu Trafik Sigorta bedellerini şirketlerin internet siteleri üzerinden araştırabiliyor. Böylece, aracın yaşı ve modeline göre farklı teklifler alınabiliyor. Bu şekilde bir kıyaslama yaparak tüketicilerin daha uygun fiyata Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmasında büyük fayda var.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim