• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Trafik sorununu kökten bitirecek araç!

Trafik sorununu kökten bitirecek araç!
Dünyanın en büyük metropollerinde her geçen gün artan trafik problemine karşı, birbirinden uçuk fikirler ortaya atılırken, Amerika’da bilim adamları yepyeni bir projeyle dikkat çekti.

Trafik sıkıştığında, hemen hemen herkesin aklına gelen, “Ya uçsak ya da üstlerinden geçsek’ fikrinden yola çıkan bilimadamları altı ayaklı bir robot araç geliştirdi. Amerika’da ‘Artisan’s Asylum’ isimli özel bir robot teknolojileri stüdyosunda geliştirilen bu altı ayaklı böcek görünümlü araca ‘Stompy’ ismi verildi.

Robot mühendisi 3 bilimadamı ve bunların öğrencileri tarafından geliştirilen bu araç, 135 beygir gücünde ve propan yakıtla çalışıyor. Hidrolik motorla hareket eden ‘Stompy’ otomotiv dünyasında yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor. Lastik yerine 6 hidrolik ayakla hareket eden bu araçta 2 yolcu yer alabiliyor.

7 METRE YÜKSELİYOR

Henüz gerçek boyutlarda bir prototipi bulunmayan araç 7 metre yükselirken, 16.4 metre karelik bacak açıklığı ve 2 tona yakın ağırlığı bulunuyor. Rahatlıkla trafikte bir aracın üstünden geçip gidebilen bu böcek şeklindeki araç, yolun iki şeridini kaplıyor. Robot teknolojileri ve mühendisliği konusunda önemli çalışmalara sahip Gui Cavalcanti, Dan Cody ve James Whong tarafından geliştirilen ve büyük beğeni toplayan bu robot aracın prototipi yapıldıktan sonra üretimi için düğmeye basılacak.

Bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi bir izlenim veren aracın bacaklarında yer alan 18 hidrolik bağlantı noktası Linux tabanlı açık kaynaklı bir yazılım yardımı ile kontrol ediliyor. Artisan’s Asylum mühendisleri bu yazılımın yaptığı işi aynı anda altı tane ekskavatörü idare etmeye benzeterek bu sayede aracın her türlü eğimde dengesini koruyabildiği belirtiyorlar

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim