• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Trafikte 100 araçtan 4'ü güvensiz bulundu

Trafikte 100 araçtan 4'ü güvensiz bulundu
Goodyear’ın 22 binden fazla araçta yapılan lastik diş derinliği ölçümlerine göre her 100 araçtan 4’ünün lastiklerinin çok tehlikeli seviyelerde aşındığı ve yol güvenliğini tehdit ettiği belirtildi.

Trafikteki 100 araçtan 4'ü güvensiz

Goodyear’ın 22 binden fazla araçta yapılan lastik diş derinliği ölçümlerine göre her 100 araçtan 4’ünün lastiklerinin çok tehlikeli seviyelerde aşındığı ve yol güvenliğini tehdit ettiği belirtildi.

Goodyear, Türkiye’nin dört bir yanındaki alışveriş merkezi ve benzin istasyonlarında gerçekleştirdiği aktivitesiyle tüketicileri doğru lastik seçimi ve güvenli sürüş hakkında bilgilendirdi.

Goodyear’ın 22 binden fazla araçta yapılan lastik diş derinliği ölçümlerine göre her 100 araçtan 4’ünün lastiklerinin çok tehlikeli seviyelerde aşındı.

Goodyear Haziran ayı boyunca alışveriş merkezleri ve benzin istasyonlarında düzenlediği etkinlikle tüketicilerine yol güvenliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi verdi. Tüketiciler aynı zamanda Goodyear’ın sahip olduğu zengin yaz lastiği serisini inceleme ve araçlarının lastik diş derinliklerini ölçtürme fırsatı da buldu. Goodyear’dan yapılan açıklamaya göre 22 binden fazla araçta yapılan lastik diş derinliği ölçümleri her 100 araçtan 4’ünün lastiklerinin çok tehlikeli seviyelerde aşındığını gösteriyor. Aşınmış lastikler sadece araç sahiplerinin değil, trafikteki tüm sürücülerin ve yolcuların güvenliğini tehdit ediyor. Güvenli sürüş için büyük önem teşkil eden bu ölçümler; her 100 araçtan 29’unun lastiklerinin iyi durumda olduğunu, 67’sinin ise normal sınırlar içinde kalmasına rağmen yakın gelecekte değiştirilmediği taktirde tehlike sınırına gireceğini gösteriyor.

-“GOODYEAR HER ZAMAN TÜKETİCİLERİNİ BİLİNÇLENDİREN EĞİTİCİ BİR ROL ÜSTELENDİ”-

Türkiye genelinde birçok ilde düzenlediği yaz aktivitelerini değerlendiren Goodyear Türkiye Pazarlama Direktörü Alper Yüksel, Goodyear’ın her zaman tüketicilerini bilinçlendiren, eğitici bir rol üstlendiğinin altını çizerek, “Tüketiciler; araçları için en doğru lastiği seçerken, güvenlik ve performans özelliklerinin yanı sıra; araçlarının teknik özelliklerini, yol koşullarını ve sürüş alışkanlıklarını da değerlendirmelidir.

Biz Goodyear olarak, bu aktivitelerimizle, tüketicilerimizi hem araçları için doğru lastik seçimi ve güvenli sürüş hem de zengin yaz serisi lastiklerimiz hakkında bilgilendiriyoruz” dedi. Aktiviteler boyunca yapılan lastik diş derinliği ölçümlerini değerlendiren Yüksel, “Lastiklerinizin diş derinliği, yol ve sürüş güvenliğiniz için çok önemlidir. Aşınmış lastik demek, aracın fren mesafesinin uzaması demektir. Yaptığımız ölçümler sonucunda her 100 araçtan 4’ünün lastiklerinin tamamen aşınmış olduğunu, 67’sinin ise yakın gelecekte değiştirilmediği taktirde tehlike sınırına gireceğini gördük. Bu araçlar, sadece kendi yol güvenliklerini değil, trafikteki tüm sürücü, yolcu ve yayaların hayatını tehlikeye atmaktadır” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim