• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Trafikte 30 bin tane kaçak araç yakalandı

Trafikte 30 bin tane kaçak araç yakalandı
Gümrük kapılarından yaklaşık 30 bin kaçak aracın yurda sokularak satıldığı belirlendi. Bu yılın yedi aylık döneminde toplam değeri 36.3 milyon lirayı bulan kaçak araç yakalandı.

Trafikte 30 bin kaçak araç var

Gümrük kapılarından yaklaşık 30 bin kaçak aracın yurda sokularak satıldığı belirlendi. Bu yılın yedi aylık döneminde toplam değeri 36.3 milyon lirayı bulan kaçak araç yakalandı.

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın geçtiğimiz yıl verdiği talimatla başlatılan ‘kaçak araç soruşturması’ büyük ölçüde tamamlandı.

Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin yürüttüğü soruşturmada, İstanbul, İzmir ve Bursa’da bulunan gümrük kapılarından yaklaşık 30 bin aracın kaçak yollarla yurda sokularak satıldığı belirlendi.

Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu’nun yürüttüğü incelemelerin halen devam ettiğine dikkat çeken yetkililer, yurda kaçak olarak giren araçların sayısının daha da yüksek olabileceğine işaret ettiler.

Beyannamelerde usulsüzlük var

Yapılan incelemeler sırasında, ithal edilen lüks araçların yurda kaçak olarak getirilmesinde, özellikle beyannamelerde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

Bazı lüks araçların, devlete verilen beyannamelerde daha düşük bedelli araç olarak gösterildiği, bu yöntemle araçlar için daha az vergi ödendiği belirlendi.

Yine kaçak araçların yurda sokulmasında uygulanan bir başka yöntem de, Avrupa ülkelerinde kullanılmış araçların yurda sıfır araç olarak getirilmesinden oluşuyor.

Bu yöntemle de, getirilen binlerce lüks aracın Türkiye’de sıfır araç olarak satıldığı saptandı.

Konuyla ilgili ihbarlar arttı

Öte yandan Gümrük Müsteşarlığı’nın kaçak araçlarla ilgili yürüttüğü soruşturma ve incelemeler, konuyla ilgili ihbarların da artmasını sağladı.

Bu yönde yapılan ihbarlar sonucunda, 2011 yılının yedi aylık döneminde toplam değeri 36.3 milyon liraya ulaşan kaçak araç yakalandı.

Aynı dönemde, gümrüklerde 32 milyon lira tutarında kaçak akaryakıta el kondu. Söz konusu dönemde gümrüklerde 19.4 milyon liralık kaçak gıdaya, 15.8 milyon liralık da kaçak sigara ve alkole el konuldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim