• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Trafikte en çok BMW araçları sıkıştırılıyor

Trafikte en çok BMW araçları sıkıştırılıyor
Alman Otomobil Kulübü’nün (ADAC) yaptığı son anketlerde sürücülerin yarıdan fazlası otobanlarda “sıkıştırıldığı” hissine kapıldığını belirtirken, bu oran şehir içi trafikte yüzde 23 ve diğer kara yollarında yüzde 16 çıktı.

Bu arada sürücülerin bilhassa “beygir gücü yüksek” otomobilleri “tehlikeli” olarak algıladığı belirlendi. Buna göre sürücülerin yüzde 50,6′sı diğer araçları sıkıştırarak güvenli sürüş mesafesini ihlal edenlerin başında BMW sürücülerinin geldiğini ifade etti.

 
Mesafe ihlalinde Mercedes marka otomobil kullananlar yüzde 32,2 ile ikinci sırada yer alırken, Audi sürücüleri yüzde 25,9 ile üçüncü ve Porsche sürücüleri de yüzde 8,7 ile dördüncü sırada çıktı.
 
SİYAH RENKLİ OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ DAHA AGRESİF GÖRÜLÜYOR
 
Öte yandan birçok sürücünün otomobillerin rengi ile sürüş eğilimleri arasında ilişki bulunduğunu düşündüğü belirlendi. Bu kapsamda sürücülerin yüzde 43,5′inin siyah renkli otomobil gördüğünde direksiyon başında muhtemelen agresif bir şoför bulunduğu hissine kapıldığı saptandı. Gümüş renkli otomobiller için bu oran yüzde 9,7 çıktı. ADAC’nin 18 yaşın üzerindeki 1000 kişi arasında gerçekleştirdiği ve temsili niteliği bulunan anketlerde trafik adabına riayetin eyaletten eyalete farklılık gösterdiği dikkat çekti. ADAC Sözcüsü Katharina Bauer eyaletler arasında en çok Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan sürücülerin trafikte sıkıştırılmaktan şikâyetçi olduğunu kaydetti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim