• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Trafikte Gençlik Hareketi'yle gençler bilinçlenmeye devam ediyor

Trafikte Gençlik Hareketi'yle gençler bilinçlenmeye devam ediyor
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen "Trafikte Gençlik Hareketi" 2014-2015 eğitim - öğretim uygulamalarına başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi’nin amacı, dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan trafik güvenliği konusunda ortaöğretim öğrencileri, öğretmenleri, veliler ve servis şoförlerinde trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirmektir. Projenin hedef kitlesi, seçilen okulların Trafik ve İlk Yardım dersi öğretmenleri, 12’nci sınıf öğrencileri, Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü öğrencileri, veliler ve okul servis şoförlerinden oluşuyor.

Projenin ilk iki yılında Trafik ve İlk Yardım öğretmenleri vasıtasıyla 20 bin öğrenciye doğrudan trafik güvenliği eğitimi verildi. Eğitim ve iletişim materyalleriyle de 40 bin veli ve 1000 okul servis şoförüne ulaşıldı.2014-2015 eğitim öğretim yılı uygulamaları, öğretmenlere yönelik eğitim semineriyle başladı. 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen seminerde, öğretmenler projenin uygulama süreci hakkında bilgilendirilirken, trafik güvenliği konusunda da uygulamalı ve etkileşimli eğitimler aldılar.

Seminerin açılış konuşmalarında, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız trafikte insan unsurunun önemine değinirken, insan yetiştirme konusunda öğretmenlere düşen görevleri hatırlatarak, eğitim seminerinin katkılarını vurguladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Denetim, Kontrol ve Araç Muayene Dairesi Başkanı Yılmaz Kılavuz da eğitimin ilk gününe katılarak, eğitime katılan öğretmenlere projeye verdikleri destek ve katkıları paylaştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü adına konuşan Mehmet Erdem Atılgan ise, Bakanlığın Trafikte Gençlik Hareketi gibi toplumsal projelere verdiği önemi dile getirdi.

Trafikte Gençlik Hareketi sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Goodyear Şirketi adına konuşan Kurumsal İletişim Müdürü Lerzan Moral ise Goodyear açısından projenin önemini açıklarken, en çok karayollarında can veren gençlerin korunması adına böyle bir proje yürütmekten gurur ve mutluluk duyduklarını aktardı. Moral sözlerine şöyle devam etti: “Trafikte Gençlik Hareketi projemizin 3.yılına girerken toplam 40 bin ebeveyn, 20 bin öğrenci ve 1000 okul servis şöförüne ulaştık. Her yıl bu sayıyı daha yukarılara taşıyarak trafik güvenliği konusunda toplumumuzdaki bilinci artırmayı hedefliyoruz”.

Proje ortaklarından TÜVTÜRK’ün İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan ise Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin diğer uygulamalarından ve Trafikte Gençlik Hareketi’nin proje içindeki yerinden ve öneminden bahsetti.

Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Sakarya ve Samsun olmak üzere 10 farklı ilden 50 öğretmenin katıldığı eğitim seminerinin ardından, öğretmenler okullarındaki velilere ve servis şoförlerine ulaşacak, öğrencilere yönelik eğitimleri uygulayacaklar. Bu şekilde toplam 10 bin öğrenciye, 20 bin veliye, 500 servis şoförüne daha ulaşılması hedefleniyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim