• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Trafikteki 32 kör noktaya karşı uyarı geldi

Trafikteki 32 kör noktaya karşı uyarı geldi
Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı, dokuz günlük "Kurban Bayramı" tatilinde seyahate çıkacak vatandaşları, trafikteki kör noktalara karşı uyardı.

32 'KÖR NOKTA'YA DİKKAT

Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı, dokuz günlük "Kurban Bayramı" tatilinde seyahate çıkacak vatandaşları, trafikteki kör noktalara karşı uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı, dokuz günlük "Kurban Bayramı" tatilinde seyahate çıkacak vatandaşları, trafikteki kör noktalara karşı uyardı.

'Kör nokta' olarak bilinen ve en çok kazanın yaşandığı 32 yolda sürücülerin çok daha dikkatli olmasını isteyen yetkililer, cep telefonlarına gönderdiği mesajlarla da 'trafik kurallarına uyun' çağrısı yaptı.

Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri, bayram tatilinde yola çıkacak sürücülerin mutlaka dinlenmiş olması gerektiğini açıkladı. Açıklamada, vatandaşların 'Herkesin en iyi denetleyicisi kendisidir' ilkesini benimseyerek hareket etmesini isteyen yetkililer emniyet kemeri, hız sınırları ve sollama gibi konularda sürücüleri uyardı.Türkiyekarayollarındaki 32 güzergâhta 289 kör nokta bulunduğu hatırlatılarak, "Bunları kullanacak sürücülerin, kaza riski bulunduğunu unutmaması gerekir." denildi.

Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı istatistiklerine göre bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 52'si, 12.00 ile 16.00 saatleri arasında meydana geliyor. Kazaya karışan sürücülerin yüzde 62'sini, 26 ile 45 yaş grubundaki kişiler oluşturuyor. Geçen yılki Kurban Bayramı'nda yaşanan 60 ölümlü trafik kazasının 18'i yayaya çarpma, 16'sı yoldan çıkma, 6'sı yandan çarpma, 5'i arkadan çarpma, 6'sı karşılıklı çarpışma, 5'i sabit cisme çarpma ve 4'ü ise diğer şekillerde meydana geldi.

Bayram tatili boyunca trafik polisi ekipleri, karayollarında her 30 kilometrede bir görevlendirilecek. Önemli kavşak ve geçitlere sabit ekipler görevlendirilecek. Trafik polisleri ayrıca şehirlerarası otobüs terminallerine giriş çıkış yapan bütün otobüsleri tek tek kontrol edecek. Takograflar, şoförün alkollü olup olmadığı, sürücü belgeleri ve ceza puanları, taşımacılık yetki belgeleri bulunup bulunmadığı, zorunlu malî mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza sigortaları, aracın fenni muayene durumu kontrol edilecek. Radarlı hız tespiti yapan araçlar, bayram boyunca hem sabit hem de seyir halinde görev yapacak.

Uzmanlar da trafik kazalarının en önemli sebeplerinden biri olan hatalı sollamaya karşı vatandaşları uyardı. İleri sürüş teknikleri uzmanı Ethem Genim, doğru sollama şekliyle ilgili şu bilgileri verdi: "Önümüzdeki aracı sollarken otoyolda önce aynalarımızı kontrol etmeliyiz. Yol müsaitse sol sinyalimizi verip önümüzdeki aracı sollamalı ve sağ sinyalimizi verip yeniden aynı şeride dönmeliyiz. Eğer tek yön gidiş gelişli bir yolda ilerliyorsak, karşıdan gelen araçların hızlarını iyi kontrol etmeliyiz. Uygun mesafe varsa, arka tarafı kontrol ederek hızlı bir şekilde sollamayı tamamlayıp tekrar sağ şeride geçmeliyiz. Bunlardan birini hatalı yaparsak, maalesef sonuçları ağır olabilir." Emniyet Genel Müdürlüğü decep telefonuabonelerine mesaj göndererek trafik kurallarına uyulmasını istedi. Mesajda, "Sevdiklerinizle bir arada mutlu bir bayram geçirmek için lüftfen trafik kurallarına uyunuz" ifadeleri yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim