• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Traktör sayısında artış yaşandığı açıklandı

Traktör sayısında artış yaşandığı açıklandı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, traktör sayısının bu yılın mart ayında bir önceki aya göre 4 bin 527 arttığını bildirdi.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, traktör sayısının bu yılın mart ayında 1 milyon 576 bin 193'e çıktığını anımsatarak, çok küçük alanlara yüksek fiyatlar verilerek traktör almak yerine ortak traktör kullanmak ve traktörün işleyeceği alanı büyütmek hem çiftçimizin hem de ülkemizin yararına olacağını belirtti.

Tarımda makineleşmenin çok önemli olduğunu, birim alanda en yüksek veriminin tohum, gübre, iyi bakım, uygun iklim ve toprak şartlarının yanı sıra makineleşmeyle sağlandığına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Kırsal Kalkınma Programı kapsamında makine ve ekipman desteklerinden yararlanamayan traktörde sayıdan çok aracı verimli kullanmak önemli. Ekonomik zorluk içindeki çiftçi, kaynaklarının büyük bölümünü traktör alımı için ayırmak zorunda kalıyor. Tarımın en büyük sorunlarından biri olan örgütlenme ve planlama burada da karşımıza çıkıyor. Tarımda örgütlenmeyle modern ve ekonomik ömrünü tamamlamamış tarım makinelerinin ortak kullanımını sağlanabilir. Çiftçimiz daha az bir maliyetle üretimini sürdürebilir."

Traktör sayısı bakımından Manisa'nın 76 bin 327 traktörle iller arasında liderliğini koruduğunu ifade eden Bayraktar, Manisa'yı 74 bin 197 traktörle Konya, 55 bin 674 traktörle Balıkesir'in takip ettiğini kaydetti.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim