• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Trambüs üç ayda 1 milyon 200 bin yolcu taşıdı

Trambüs üç ayda 1 milyon 200 bin yolcu taşıdı
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 3 ay önce yolcu taşımaya başlayan TRAMBÜS’ler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, MAŞTİ – Üniversite arasında hizmet vermeye başlayan Trambüsler, kaliteli, konforlu ve sessiz oluşları nedeniyle vatandaşlardan tam not aldı.

Üç ayda 1 milyon 200 bin yolcu

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşın hizmetine sunulan Trambüsler üç ay gibi kısa bir süre içerisinde yaklaşık 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verdi. Türkiye’de ilk yerli üretim olan Trambüsler konforu, rahatlığı, sessiz, ekonomik ve günümüz teknolojisine uygun oluşları nedeniyle halkımızın beğenisini kazandı.

Trambüsler bakım maliyetlerinin düşük oluşu, personel giderlerinin azlığı nedeniyle de hedeflenen işletme maliyeti ile örtüşüyor.

Trambüslerin son üç aylık çalışmalarına bakıldığında dizel yakıtlı araçlara oranla çok daha ekonomik oldukları bariz bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

Üç ay içerisinde Trambüsler ile yaklaşık 1 milyon 200 bin yolcu taşındığı ve bu taşıma için yaklaşık 380 bin lira değerinde enerji harcandığı belirlenirken; aynı yolcu sayısının dizel araçlarla taşınması halinde ise maliyet yaklaşık 1 milyon 100 bin lira olacaktı. Bu rakamlar doğrultusunda yaklaşık %75 – %80 dolayında bir tasarruf sağlandığı görülüyor.

Çevre kirliliğinin önüne geçiliyor

İnsan sağlığına ve çevreye büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Trambüsler sayesinde son 3 ay içerisinde 27,85 ton karbondioksit gazının doğaya salınımının da önüne geçilmiş olundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim