• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Tramvay projesine itiraz reddedildi

Tramvay projesine itiraz reddedildi
Şehiriçi trafiğe nefes aldırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tramvay projelerinin önü açıldı. Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım ihalesine itiraz, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından reddedildi.

Karar üzerine hemen harekete geçen belediye, ihale prosedürünü tamamlamak için birinci avantajlı firma olan Gülermak Ağır San. İnş. ve Taah. A.Ş.’yi sözleşmeye davet edecek.

İhale itirazla Kamu İhale Kurumu'na taşınmıştı

Büyükşehir Belediyesi, geçen şubat ayında metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek 12,6 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak ve 9,7 kilometre uzunluğunda 15 duraklı Karşıyaka tramvay hatlarının yapımıyla buralarda çalışacak toplam 38 araç ve yedek parçalarının temini için ihale açmıştı. Komisyon kararının firmalara tebliğ edilmesinin ardından Comsa Sau&Pojazdy Sznynowe Pesa Bydgoszcz Spolka Akcyjna konsorsiyumu tarafından son gün yapılan itirazla ihale KİK'e taşınmıştı.

4-5 dakika aralıklarla çalışması planlanıyor

Fahrettin Altay Meydanı’ndaki pazaryeri yanından başlayacak Konak Tramvayı hattının pik saatlerde 3’er dakika, diğer zaman dilimlerinde 4-5 dakika aralıklarla çalışması planlanıyor. Vergi dairesinin bulunduğu Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’ni takiben sahile çıkacak hat, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın konutların bulunduğu taraftan ve yola hiçbir müdahale olmadan, üç gidiş üç geliş olarak karayolu trafiğine paralel ilerleyecek.

Gazi Bulvarı'na kadar yolun kenarından ilerleyecek

Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Pier’in önündeki yaya köprüsünün altından geçerek Gazi Bulvarı’na kadar yolun kenarından ilerleyecek tramvay hattı, Şehit Fethi Bey Caddesi’ne girecek ve buradan itibaren güzergâhı, karayolu trafiğiyle ortak kullanacak.

Hat, Şair Eşref Bulvarı'nda gidiş-geliş olarak ikiye ayrılacak

Cumhuriyet Meydanı’nı takip eden hat, Şehit Nevres Bulvarı ve oradan Şair Eşref Bulvarı’na ilerleyecek. Burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılacak. Vahap Özaltay Meydanı’na kadar bu şekilde devam edecek hat, Alsancak Garı yakınında tekrar birleşecek. Garı takiben Şehitler Caddesi’ne ilerleyen tramvay hattı, İzmir Metrosu Halkapınar Depo Alanı’nda son bulacak. Büyükşehir Belediyesi, Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla projede bir değişikliğe gitmişti.

Karşıyaka Tramvayı 15 durak ve 17 araçlı olarak planlandı

Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9,7 kilometrelik güzergâh üzerinde 15 durak ve 17 araçlı olarak planlanan Karşıyaka Tramvayı hattı ise gidiş geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Alaybey’den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi’ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı’nı takip ederek İZBAN Çiğli Depo Tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu’na gelecek. Proje kapsamında Karşıyaka İskelesi ile çarşıyı birbirine bağlayacak bir üst veya alt geçit planlanıyor. Tramvay hattı İZBAN, vapur ve otobüslere aktarma sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim