• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

TRANSİST 2015’in Partner Şehri:SEUL

TRANSİST 2015’in Partner Şehri:SEUL
144 yıllık geçmişe sahip ve toplu ulaşımın miladı olan İETT, geçtiğimiz yıldan farklı olarak ilk defa partner şehri belirledi.

144 yıllık geçmişe sahip ve toplu ulaşımın miladı olan İETT, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın sekizincisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 17 – 19 Aralık tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenliyor. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak TRANSİST 2015 ilk kez partner şehir işbirliği ile kapılarını açıyor.

Güçlü ve gelişmiş altyapısı sayesinde kalabalık nüfusunun ulaşım ihtiyacına yenilikçi toplu taşıma çözümleriyle cevap veren Güney Kore’nin başkenti SEUL; 8. Yılında katılımcılarının karşısına yeniliklerle çıkmayı hedefleyen TRANSİST 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın iddialı işbirliklerinden bir tanesi.

Toplu ulaşıma dikkat çekecek organizasyona; ulusal ve uluslararası alanda büyükşehir ve il belediyeleri, toplu ulaşım modları için ürün tedarik eden ve hizmet veren firmalar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları gibi kurum ve otoriteler katılıyor.

Bu yıl 8. kez düzenlenecek TRANSİST’in açılışını; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Kahveci gerçekleştirecek.

‘’Londra’nın Efsanevi Belediye Başkanı da Sempozyumda’’

Toplu ulaşım alanındaki çalışmalarıyla dünyaca tanınan ve dünyanın en büyük 40 kentini iklim değişikliği konusunda bir araya getiren C40 Grubu’nun kurucusu, Londra’nın Seçilmiş İlk Belediye Başkanı Ken Livingstone’un konuşmacı olarak katılacağı sempozyuma yoğun katılım bekleniyor. Ayrıca Almanya Zuse Optimizasyon Enstitüsü’nden Prof Dr. Ralf Borndoerfer, EPA (European Parking Association) Başkanı Nick Lester – Davis gibi uluslararası platformda kanaat önderi ünlü isimler de keynote konuşmacı olarak TRANSİST 2015’de yer alacak.

Sempozyumda Ana Tema ‘4P’

Toplu ulaşım kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen, Almanya, İsviçre, Ürdün, İngiltere, Hindistan, Suudi Arabistan gibi uluslararası ülkelerin katılım göstereceği sempozyumda ulaşımda ‘4P’: Planning (Planlama), Productivity (Verimlilik) , Parking (Parklanma) , Paratransit (Alternatif Ara Ulaşım Modları) teması ele alınacak. Yüzde 30’u İngilizce olmak üzere 100’ün üzerinde bildirinin yer alacağı sempozyum bu yıl ilk kez Yıldız Teknik Üniversitesi akademik işbirliği ile yapılacak. Organizasyonun Fuar ve İnovasyon Sergisi kısmında 100’ün üzerinde kurum ve firma yer alacak.

Ayrıca organizasyonda, fuar ve sempozyumun yanı sıra ödül töreni, proje yarışması, çalıştaylar ve kişisel gelişim eğitimleri gibi birçok etkinlik bulunuyor.

Organizasyon Ödül Töreniyle Taçlanacak

Toplu ulaşım sektöründe bilgi paylaşımı, planlama ve uygulama kültürünün oluşturulması, sektördeki verimliliğin ve halkın toplu ulaşıma olan ilgisinin arttırılmasına yenilikçi çözümler üretmek amacıyla düzenlenen TRANSİST 2015 bu yıl ‘’7 Farklı Kategoride Proje Yarışması’’ ile taçlanacak. “Toplu Ulaşımda 4P” temasıyla otobüs, metro, tramvay, metrobüs, vapur gibi toplu ulaşım araçlarının çarpıcı anlarını aynı karede yakalayan fotoğrafların ve kısa filmlerin sahipleri ödülleriyle buluşacak.

Tematik Otobüsler Geliyor

5 nostaljik aracı orijinaline sadık kalarak üreten ve İstanbul trafiğine armağan eden İETT, araçlara bir yenisini daha ekleyecek ayrıca 3 adet tematik otobüsü de fuarda ziyaretçiler ile buluşturacak.

Çocukların hem eğitim görebileceği, hem de oyun oynayabileceği şekilde tasarlanan KREŞBÜS, İETT tarihi ve güncel materyallerinin sergilenebilmesi, halka sunabilmesi için hazırlanan SERGİBÜS ve SİNEMABÜS de Transist Sempozyum ve Fuarı kapsamında ilk kez görücüye çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim