• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

TSE standartlarının değiştirilmesi istasyonları kapatabilir

TSE standartlarının değiştirilmesi istasyonları kapatabilir
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, TSE standartlarının devre dışı bırakılmasıyla, egzoz emisyon yeterlilik belgesi 3 bin istasyonun kapanabileceğini ifade etti.

ATO Başkanı Bezci, ‘Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri’ alanında faaliyet yürüten 55. Meslek Komitesi’nin egzoz emisyon ölçüm prosedürüne ilişkin aldığı kararla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 20 Kasım 2013 tarihinde “Egzoz Gazı Emisyon Kontrolü ile Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği” adıyla bir yönetmelik yayınladığını hatırlatan Bezci, bu yönetmelikle egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinin azaltılması ile ölçümü ve kontrolünün sağlanmasına yönelik usul ve esasların belirlendiğini kaydetti.

Halihazırda egzoz gazı ölçüm istasyonlarının TSE tarafından verilen TS 12047 standardına ya da Türk Akreditasyon Kurumu tarafından belgelenen TS EN ISO/OEC 17020 standardına uygun olarak faaliyet gösterdiğini bildiren Bezci, “Bugün 3 bin civarında egzoz emisyon ölçümü yapan istasyonumuz TSE standardıyla çalışmakta.” dedi.

Yeni yönetmeliğin 12. maddesine göre 31 Aralık 2016 tarihinden itibaren tüm egzoz emisyon ölçüm istasyonlarının Türk Akreditasyon Kurumu’ndan belge alarak faaliyet göstermek zorunda olduğuna dikkat çeken ATO Başkanı Bezci, “TSE’nin verdiği belgenin kabul edilmeyecek olması üyelerimizi sıkıntıya sokmakta. Bu şekilde faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin üyemiz mevcut. Yeni standart getirmek, halihazırdaki TSE standartlarına uyarak görevini yürüten 3 bin istasyonun kapısına kilit vurmasına yol açacak.” dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim