• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

TSE test merkezi yatırımında kararsız

TSE test merkezi yatırımında kararsız
Otomotivin başkenti Bursa, ülke genelinde sektöre rahat nefes aldıracak Otomotiv Test Merkezi yatırımını almaya çalışıyor.

 

Türk Standartları Enstitüsü(TSE), 100 milyon euroluk Otomotiv Test Merkezi ve Ar-Ge Tesisi için 5 şehir arasında yaptığı değerlendirmede aday illeri Antalya ve Bursa olarak belirledi. Merkezin hangi ilde yapılacağı konusunda henüz son mütabakat sağlanmadığını ifade eden TSE Başkanı Hulusi Şentürk, “Bursa’nın şansı konusunda henüz tam bir mütabakat sağlanmadı.” dedi.
 
Türkiye’de ilk kez Bursa’da uygulanan ‘TSE DANIŞMA KURULU’ ilk toplantısını Hilton Otel’de yaptı. Toplantıya katılan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Otomotiv Test Merkezi ile ilgili sorular üzerine, “Yeni bir gelişme yok, biz de bekliyoruz. Bursa için değil, Türkiye için çok önemli bir proje. Türkiye’de otomotiv sanayi için çok önemli bir proje, biz de bir an önce çıkmasını bekliyoruz.” dedi. Merkezin hangi ilde yapılacağı konusunda henüz son mütabakat sağlanmadığının altını çizen Hulusi Şentürk, “Bursa’nın şansı konusunda henüz tam bir mütabakat sağlanmadı. En son sayı Antalya ile Bursa arasında ikiye indirildi. Hangisi çıkarsa orada yapılacak. Otomotiv Test Merkezi Bursa için çok önemli” şeklinde konuştu.
 
Otomotiv Test Merkezi ile ilgili nihai sonucun ne zaman çıkacağının sorulması üzerine ise Hulusi Şentürk, “Belki yarın, belki yarından da yakın olabilir” şeklinde karşılık verdi.
 
TÜRKİYE’DE İLK
 
Bursa Danışma Kurulu’nun ise Türkiye’de ilk defa uygulandığını belirten TSE Başkanı Hulusi Şentürk, “Bu Türkiye’de kalite bilincinin yangınlaştırılması, kurumu ve kuruluşların TSE ile irtibatının güçlenmesini, onların ihtiyacı olan stantartların daha iyi sağlanması için istişari mahiyette kurullar oluşturlacak. İlk uygulama Bursa’da yapılacak. Bizde bunun ne kadar faydalı olup olmayacağını göreceğiz” dedi.
 
Bunun için Bursa temsilcisi Mustafa Karaman’ı tebrik eden TSE Başkanı Hulusi Şentürk, “Çünkü onun projesi, inşallah başarılı olur. Çünkü TSE gibi pazarla iç içe olması gereken kurumların Pazar aktörlerinden ayrı olmaması gerekiyor. Bu Pazar aktörleri ile beraber olacağımız müşteri ilişkisi yerine paydaş ilişkisi olacağınıda düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
“KRİZ KALİTE SÜRECİNİ ETKİLEMEDİ”
 
TSE Başkanı Hulusi Şentürk, bir soru üzerine kriz sürecinin kalite belge başvuru sürecini etkilemediğini belirterek, “Kalite sürecinde de krizden dolayı her hangi bir eksilme olmadı. Belgelerimizde iptal ve yeni belgeler hemen hemen birbiri ile aynı. Geçen sene iptallar biraz fazla oldu o da yeni ücret sisteminden kaynaklanan bir tepki idi. Bu sene ise iptalle yeni belge sayısı birbirini dengeliyor. Dolayısı ile krizin belgeye yansıması gibi bir durum yok. Bu da bizi sevindiriyor, demek ki gerçekten Türkiye’de kriz yok” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim