• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

TSE’nin ilk belgelendirdiği üretici TIRSAN

TSE’nin ilk belgelendirdiği üretici TIRSAN
TIRSAN, ADR mevzuatına uygunluk belgelendirmelerinde yetkilendirilen TSE’den ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve akaryakıt taşıyıcı araçlar için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazanan ilk treyler üreticisi oldu.

 

TIRSAN, ADR mevzuatına uygunluk belgelendirmelerinde yetkilendirilen TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nden ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve akaryakıt taşıyıcı araçlar için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazanan ilk treyler üreticisi oldu.
 
Tırsan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 6 Mart 2013’te yetkilendirilen TSE’nin Tasarım Onay, Üretim ve Üretim Yeri Uygunluk Değerlendirmesi’nden başarıyla geçerek ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve ‘Tasarım Onay Sertifikası’ ile belgelendirildi. Sektörde bu belgeyi almaya hak kazanan ilk treyler üreticisi oldu.
 
Türkiye’de ADR mevzuatına uygun ilk tanker üretimini gerçekleştiren Tırsan, 2002 yılından bu yana ürettiği mevzuata uygun tip onaylı tehlikeli madde taşıyan araçları, Kässbohrer markası ile başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve Rusya’ya ihraç etmektedir. Tırsan, şimdiye kadar belgelendirme çalışmalarını Almanya’nın yetkilendilendirme kuruluşları TÜVSÜD ve Dekra ile yürütüyordu ve Türkiye’de TSE’nin yetkilendirilmesinden sonra belge verdiği ilk üretici oldu.
 
Uzun yıllardır tasarımdan üretim ve malzemeye kadar tüm süreçlerin ADR mevzuatına tam uyumlu şekilde yapılıyor olması, TSE’nin sertifikalandırma kriterlerinin hızlı ve eksiksiz olarak karşılanmasını ve böylece ilk sertifikalandırılan üretici olunmasını sağlamıştır.
 
1 Ocak 2014’ten itibaren trafiğe tescili yapılacak olan tehlikeli madde taşıyan tüm yeni araçların, TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nün sertifikalandırdığı treyler üreticileri tarafından üretilmiş olmaları ve belgelendirilmeleri zorunlu olacaktır. Bu sorumluluk ile belgelendirme çalışmalarını tamamlayan Tırsan, sektörün gelişimi için gerçekleştirilen tüm uygulamalarda ilk olma yaklaşımı ile çalışmalarına devam ettirmektedir.
 
tirsan_belge.jpg
 
tirsan_belge1.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim