• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

TSK, insansız uçak satın alacak

TSK, insansız uçak satın alacak
TSK, füze atış denemelerinde kullanmak üzere “yüksek hızlı hava hedefi” adı verilen insansız uçaklardan satın alacak.

Alınan uçaklar Türkiye’nin Çin ile ortak üretmeyi planladığı uzun menzilli hava savunma füzelerinin testlerinde de kullanılabilecek. Savunma Sanayii Müsteşarlığı kanalıyla yapılan ihale için firmalara çağrı yapıldı.

Hava Kuvvetleri istedi

Edinilen bilgiye göre yüksek hızda uçabilen hava hedeflerini Hava Kuvvetleri Komutanlığı istedi. Savaş pilotu ve hava savunma birliklerinin eğitimlerinde kullanılan insansız uçaklar, yüksek hızla gitmelerinin yanında savaş uçağını taklit edebiliyor. Envanterdeki hava hedefleri sadece düz gidip yavaş manevralar yapabilirken TSK’nın alacağı hava hedefleri, tıpkı savaş uçakları gibi keskin manevralar yaparken yüksek irtifalarda da uçabiliyor.

Uzun menzilli seyir füzelerini de taklit edebilen uçan hedef, Türkiye’nin Çin ile ortak olarak üretmeyi planladığı ve 3 milyar dolara mal olacak hava savunma füzelerinin testlerinde de kullanılacak. Türkiye’nin milli imkanlarla tek başına geliştirdiği alçak ve orta irtifa savunma füzeleri de bu uçaklarla test edilecek.

Vuruluyor ama toplanıyor

Alınacak hava hedefleri, envanterdekiler gibi tek kullanımlık özellikte olmayacak. Uçakların arkasında taşıdıkları hedef, füze ile vurulup düştükten sonra uçak, paraşütle yere inerek onarılıp kullanılabiliyor. Uzaktan kumanda ile kontrol edilen hedef uçaklar için iki adet yer istasyonu belirlenen bir hava üssüne kurulacak. Alınacak sistemlerle Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde halen kullanılan mühimmatlara ilişkin eğitimin geliştirilmesi, hava savunma sistemi taktiklerinin denenmesi, mühimmat ömürlerinin belirlenmesi, canlı atış verilerinin elde edilmesi ve eğitim atışlarında etkinlik sağlanması amaçlanıyor.

http://www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim