• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Tsunami sonrası hayat normale dönüyor!

Tsunami sonrası hayat normale dönüyor!
Japonya tarihinin en büyük yıkımlarından birini geçen yıl 11 Mart'taki depremin ardından gelen tsunami ile yaşadı. Tsunaminin ardından ülke kıyılarından kaçan balıkların geri dönmeye başladığı görülüyor.

Japonya tarihinin en büyük yıkımlarından birini geçen yıl 11 Mart'taki depremin ardından gelen tsunami ile yaşadı. Tsunami sürüklediği tonlarca enkazla deniz yaşamına da ağır darbe indirdi.

Tsunaminin ardından ülke kıyılarından kaçan balıkların geri dönmeye başladığı görülüyor. Sualtı fotoğrafçısı Yasuaki Kagii afetin ardından Büyük Okyanus'taki gelişmeleri yakından takip ediyor.

İlk aylarda hiç bir balığa rastlamazken altıncı aydan sonra tek tük minik balıklarla karşılaşmış.

Kagii; ''Çok uzun süre bir hayat belirtisi görmediğim suda bir canlıyla karşılaşınca tattığım mutluluğu anlatamam,'' sözleriyle yaşamın yeniden normale döneceği umudunu ifade ediyor.

Geçen zamanla türlerin arttığı, enkaza deniz kestanelerinin yerleşmeye başladığını görmüş. Balıkçılar da bu doğa meraklısının getirdiği iyi haberlerle seviniyor. Kagii katıldığı toplantılarda değişimi gözler önüne sererek tüm Japonlara umut aşılamaya çalışıyor.

Tsunaminin denize 18 milyon ton atık sürüklediği tahmin ediliyor. Aralarında otomobil ve teknelerin de bulunduğu 5 bin kilometre genişliğinde bir alana yayılmış enkaz, Büyük Okyanus'un kuzeyinde akıntılarla birlikte sürükleniyor. Enkazdan bir balıkçı gemisi geçen haftalarda Kanada kıyılarına ulaşmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim