• BIST 9530.47
  • Altın 2475.879
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.818
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

TT, filosunu çevreci araçlarla büyütüyor

TT, filosunu çevreci araçlarla büyütüyor
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, insana ve çevreye duyarlı yaklaşımıyla araç filosunu 5 elektrikli otomobille takviye etti.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, insana ve çevreye duyarlı yaklaşımıyla araç filosunu 5 elektrikli otomobille takviye etti. Elektrikli araçların sayısının zamanla daha da artırılması hedefleniyor. 

Çevresel sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını "Doğayla Dost İletişim" başlığı altına yürüten Türk Telekom, araç filosunu 5 adet Renault Fluence Z.E. elektrikli otomobille takviye etti. Fosil yakıtla çalışan araçların egzoz gazı emisyonlarının çevreye verdiği zararı ve küresel ısınmaya etkisini göz önüne alan Türk Telekom, filosundaki elektrikli araç sayısını zamanla daha da artırmayı hedefliyor. Türk Telekom’un araç filosuna dahil ettiği Renault Fluence Z.E. model elektrikli otomobiller, şehir elektriği (220 V- 50 Hz- 16 amper) ile 8 saatlik standart şarj ile yaklaşık 120 km’lik bir menzil sunuyor.

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak hedefiyle ofis uygulamalarını ve iş süreçlerini sürdürülebilirlik prensiplerine göre dönüştüren Türk Telekom, bu hamlesiyle şirketin karbon ayak izinin azaltılmasına katkıda bulunurken aynı zamanda yakıt maliyetlerinde de önemli bir tasarruf olanağı sağlayacak.

Çevreye duyarlı, karbon ayak izini azaltıcı nitelikli teknolojilerin yaygınlaşmasını kolaylaştıracak yenilikçi ve sürdürülebilir politikaların oluşturulması alanında sektöre ve iş dünyasına öncülük etme sorumluluğuyla hareket eden Türk Telekom, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) için Türkiye’de raporlama yapan ilk ve tek telekomünikasyon şirketi olmasıyla öne çıkıyor.

Daha önce de Adalar ilçesindeki Türk Telekom çalışanlarının kullanımına sunduğu elektrikli araçlarla sıfır karbon salımı sağlayan Türk Telekom, son olarak filosuna eklenen elektrikli otomobillerle çevre ve iklim değişikliği ile ilgili sürdürülebilirlik hedeflerini uygulamaya devam ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim