• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

TTNET kesinti ile ilgili açıklama yaptı

TTNET kesinti ile ilgili açıklama yaptı
Akşam saatleri sırasında tüm Türkiye’de aynı anda kesilen internete dair açıklama TTNET’den geldi! TTNET’in bu duruma karşı yaptığı açıklama ise “Sistemi yeniden başlattık” oldu!
Akşam saatleri sırasında tüm Türkiye’de aynı anda kesilen internete dair açıklama TTNET’den geldi! TTNET’in bu duruma karşı yaptığı açıklama ise “Sistemi yeniden başlattık” oldu!
 
Akşam saatlerinde sosyal medyada en çok konuşulan olay ise Türkiye’nin en büyük yerel internet sağlayıcılarından TTNET’in sistem yenilemesi nedeniyle kestiği internet oldu. TTNET kullanıcılarının Facebook ve Twitter’a internetlerinin kesildiği bilgisini paylaşması üzerine, yoğun ReTweet edilen ve Paylaşılan durum güncellemeleri gündemin en önemli konusu haline geldi.
 
Tüm Türkiye üzerinde ve aynı anda kesilen internet bağlantısının nedeninin ise Türk Telekom olduğu anlaşıldı. Türk Telekom altyapısını kullanan TTNET ve AVEA’nın kullanıcıları 1 saat boyunca internete bağlanamaması üzerine yüz binlerce şikayet kaydı oluşturulduğu biliniyor. Saat 18’de başlayan kesinti saat 19’da giderilerek internet yeniden kullanıma açıldı. Yaşanılan internet kesintisine TTNET’in cevabı ise:
 
"Türk Telekom'un, şebeke üzerinde ağ trafiğini yöneten omurga yönlendirme sistemlerinin bir kısmında 20 Ağustos 2013 Salı günü yaşanan anlık bir kesinti nedeniyle temel sağlayıcı sistemlerin yeniden başlatılması gerekmiştir.
 
İnternet erişimi ve VPN bağlantılarının etkilenmesine ve kilitlenmesine neden olan bu işlem sonucunda, 18:18 - 18:24 saatleri arasında, yaklaşık 6 dakikalık bir kesinti yaşanmıştır.
 
Yaşanılan teknik sorun, ilgili birimlerimizin hızlı müdahalesi sayesinde en kısa zamanda çözüme kavuşturulmuştur. Yaşanan aksaklıktan dolayı tüm kullanıcılarımızdan özür diler, Türk Telekom altyapısının ülke çapında sorunsuz olarak hizmet vermeye devam ettiğini bilgilerinize sunarız.
 
Türk Telekomünikasyon A.Ş."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim