• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TTNET, WİFİ hizmetinde 3G'den yararlanıyor

TTNET, WİFİ hizmetinde 3G'den yararlanıyor
Türkiye, 3G'de önemli aşama kat etti. Avrupa'da abonelerin yüzde 30'u teknolojiden yararlanırken 14 ayda Türkiye'de bu oran yüzde 27'ler seviyesine geldi.

TTNET, WİFİ hizmetlerinde 3G'den yararlanıyor

Türkiye, 3G'de önemli aşama kat etti. Avrupa'da abonelerin yüzde 30'u teknolojiden yararlanırken 14 ayda Türkiye'de bu oran yüzde 27'ler seviyesine geldi.

16 milyona tekabül eden 3G abone sayısında 2011 itibari ile Avrupa'nın yakalanması öngörülüyor. İletişimi kolay kılan 3G teknolojisi, internet altyapı hizmetleri veren firmalara da yarıyor. Bu anlamda 6 milyonu aşkın abonesi bulunan TTNET, WİFİ hizmetlerinde tamamlayıcı olarak teknolojiden faydalanıyor.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 3G'nin kendilerine önemli katkılar sunduğuna işaret ederken, "Tamamlayıcı konumu olan teknoloji yerini korumaya ve büyümeye devam edecek. En büyük yararı da mobiliteye olup internetin yaygın kullanımına imkân tanıyacak." öngörüsünde bulundu.

Konuyla ilgili Cihan'a değerlendirmelerde bulunan Tahsin Yılmaz, 3G'nin toplum hayatında önemli bir rol ifa ettiğini dile getirdi.TTNET abonelerine ADSL hizmeti verdiklerini anlatan Yılmaz, şunları ifade etti:

"3G bizim için tamamlayıcı bir teknolojidir. İnsanlar artık evlerinde değilken yani yolculuktayken ya da mobil ortamdayken cep telefonlarını kullandığı gibi 3G üzerinden internetle erişebiliyor.Tamamlayıcı olarak görmekle birlikte 3G'yi sahiplendik. Malumunuz biz evde ve iş yerinde ADSL servisi sunuyoruz, dışarı çıktığımız zaman WİFİ noktalarımız var. Hareket halinde iken de 3G kullanıyorsunuz. 3G teknolojisinin internetin yaygınlaştırılması adına büyük faydaları olacak. Bize ve sektöre önemli katkıları var. Bu anlamda mobilite çok çok önemli. İnanıyorum bu teknoloji tamamlayıcı konumuyla yerini korumaya ve büyümeye devam edecek."

TTNET Genel Müdürü, internet kullanımı ve abone hedefleri ile ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu:
"Şu an ADSL abone sayısında dünyada 10'uncu sıradayız. Biz 6 milyon aboneyi aştık ama bu kafi değil. Türkiye'de 18 milyondan fazla hane var ama 8 milyon hanede ne bilgisayar ne internet bağlantısı var. 1,7 milyon hanede bilgisayar var ama internet bağlantısı yok. 2,6 milyon hanede bilgisayar ve internet yok ama o hanelerde interneti kullanan birileri var. Dolayısıyla önümüzde büyük bir alan var. Biz, hane halkı penetrasyonunun Türkiye'de yüzde 50-55 mertebelerine ulaşacağı kanısındayız. Fakat internet giriş bariyerlerini kaldırmalıyız, bilgisayar sahipliği önemli, bilgisayar okuryazarlığı önemli. Önümüz açık."

3G ile mobil halde iken WİFİ hizmetlerinden kapasite sınırlaması olmadan istifade edildiğini vurgulayan TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak ise "Bizim bu manada en önemli farkımız sunduğumuz kapasite. Yoğun veri aktarımını mobilde o kadar kolay değil. Fakat imkanlarımızla hem süratli hem de kapasiteli internet erişimi mümkün. Bu video izlemek ve indirmek için de oyun oynamak için de geçerli. Teknolojilerin yaygınlaşmasını teşvik ediyoruz. Sunduğumuz 3G hizmeti söz konusu. Müşterilerimize TTNET modem veriyoruz. Bu noktada çok ekonomik şartlarla hizmet alıyorlar." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim