• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

TTNET, 'yerli üretim' hamlesi başlattı

TTNET, 'yerli üretim' hamlesi başlattı
AirTies, Karel ve TTNET, yüzde 100 yerli teknoloji üretimi için bir araya geldi. Bu kapsamda, AirTies'ın, Karel ile yaptığı işbirliği ile TTNET'in Tivibu Ev servisi için geliştirdiği set üstü kutular Türkiye'de üretilecek.

İşbirliğine ilişkin detaylar TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu ve AirTies Üst Yöneticisi (CEO) Philippe Alcaras ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, kablosuz yaşamın dünya oyuncusu AirTies, Karel işbirliğiyle üretiminin bir bölümünü Türkiye'ye taşıyacak ve TTNET için set üstü kutuların üretimine başlayacak. AirTies, TTNET'in Tivibu Ev hizmeti için geliştirdiği set üstü kutu ürününü Karel ile yaptığı bu işbirliği çerçevesinde ilk kez Türkiye'de üretecek.

AirTies ve Karel yaptıkları işbirliği ile IPTV set üstü kutu ailesinin üretimi için bir işbirliği anlaşması imzaladı. Karel bu işbirliği çerçevesinde, AirTies markalı IPTV set üstü kutularının yerli üretimi için Ankara'daki tesislerinde yıllık toplam 300 bin kapasitelik yeni bir üretim hattı kurdu.

Kablosuz video dağıtımı konusundaki çözümlerini de entegre edeceği IPTV ve OTT kutularla oyunun kurallarını değiştirmeye hazırlanan AirTies, en gelişmiş teknolojik ürünleri hem Türkiye hem de Avrupa'ya bir hafta içinde sevk edebilme esnekliğine ulaşmayı hedefliyor.

İnternet tabanlı TV yayıncılığı olan IPTV teknolojisiyle evlere gelen Tivibu Ev, yeni nesil set üstü kutularla kullanıcılarına daha da keyifli bir seyir deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Müşterilerine sunduğu deneyimi her geçen gün geliştirmeyi hedefleyen TTNET, AirTies ve Karel işbirliğiyle üretilecek yerli set üstü kutularla da kullanıcılarının dijital dünyanın sunduğu en üstün geniş bant iletişim ve eğlence olanaklarından yararlanmalarını amaçlıyor.

Yerli üretim cihazlarda kullanılan AirTies teknolojisi sayesinde Internet Protokolu üzerinden HD TV yayınları yüksek kalitede alınabilecek. RF4CE bağlantı özelliği sayesinde kullanıcılar, kumandayı cihaza doğrultmak zorunda kalmadan, başka bir odadan dahi kanalı değiştirilebilecek, cihaz açılıp kapatılabilecek.

"Dijital yayıncılık ekosistemini büyütüyoruz"

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, ülkelerin sürdürülebilir kalkınmalarını sağlamada, internet ve internetin yarattığı ekosistemin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'nin lider internet şirketi olarak yeni teknolojileri ve dijital platformları son kullanıcıya sunarak teknoloji kullanımını yaygınlaştırıyor, bu sayede ülkemizdeki dijital ekosistemin büyümesine destek sağlıyoruz" dedi. Kaya, Türkiye'den dünyaya örnek olacak dijital çözümlerin sunulması, başarı hikayelerinin yazılması için global ve yerel iş ortaklarıyla beraber yeni uygulamalar geliştirdiklerini anlatarak şunları kaydetti:

"Bu sinerjiyle dijital ekosistemi büyütürken günün sonunda ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak en büyük amacımız. Tivibu ekosisteminde, içerik, yazılım, donanım için yerli ve yabancı 100'den fazla firmayla çalışıyoruz. Böylelikle hem sektörümüzü hem de dijital yayıncılık ekosisteminin büyümesini destekliyoruz. Yerli set üstü kutu üretimi de bunun güzel bir örneği. AirTies'ın, Karel ile yaptığı işbirliği ile TTNET'in Tivibu Ev servisi için geliştirdiği ve Türkiye'de üretilecek set üstü kutular, yerli üretimin gücünü göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Bu işbirliğiyle Türkiye'nin ekonomik gelişimine ve dijital ekosistemin büyümesine katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yerli teknoloji üretimi, dünya liginde hak ettiği noktaya gelene kadar bu desteğimizi sürdürmeye ve Türkiye'yi en yeni teknolojilerle tanıştırmaya devam edeceğiz."

AirTies CEO'su Philippe Alcaras da bu işbirliği ile AirTies'ın inovasyondan üretime tüm süreçlerini Türkiye'de gerçekleştirecek olmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, "Bu işbirliği ile AirTies olarak dünya çapındaki müşterilerimiz için sunmakta olduğumuz ileri televizyon teknolojilerini artık Türkiye'deki kullanıcılara da ulaştırıyoruz. İlk olarak TTNET'in Tivibu Ev hizmeti için başlayacak yerli üretim sürecimizi ilerleyen günlerde yerli ve yabancı diğer operatörleri de kapsayacak şekilde geliştireceğiz" diye konuştu. Karel Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu ise, yapılan işbirliğine işaret ederek, şöyle dedi: "Türkiye pazarına yüzde 100 yerli bir teknoloji ürünü kazandırarak, yerli sermaye, istihdam ve tüketiciyi koruyan, gerek sektörümüze gerekse ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir işbirliğine adım atıyoruz. Karel olarak istikrarlı ve uzun soluklu işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bugün yeni başlayan işbirliğimizi de uzun vadeli değerli bir işbirliğinin adımı olarak görüyoruz."

Toplantı sonunda şirket yetkilileri gazetecilerin sorularını yanıtladı. AirTies CEO'su Philippe Alcaras, Karel ile birlikte yaptıkları planlar çerçevesinde başlangıçta üretim kapasitesinin 300 bin olacağını hatırlatarak, talebe göre kapasitenin artırılabileceğini söyledi. TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya da, üretim kapasitesine yönelik soruya, belli bir rakam vermenin yanlış olacağını söyleyerek, "Ama şunu söyleyebilirim, 2014 yılı içinde setüstü kutu alımlarımızın yarıdan fazlası yerli üretim olacak" yanıtını verdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim