• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TTNET'in IPTV'si artık 30 ilde devrede

TTNET'in IPTV'si artık 30 ilde devrede
TTNET, TV Tivibu'yu, bundan sonra "Tivibu Ev, Tivibu Web ve Tivibu Cep" olarak üç ekrana taşıyor! Kısa zamanda 1 yılda yaklaşık 1 milyon aboneye ulaşan Tivibu Web'in ardından, IPTV teknolojisiyle geliştirilmiş Tivibu Ev televizyon ekranlarıyla buluştu.

YENİ DÖNEM TV PLATFORMU IPTV, TİVİBU EV İLE ŞİMDİ 30 İLDE

TTNET’in Tivibu markası, yeni dönem stratejileriyle gelişmeye devam ediyor. “Tivibu Web”, 1 yılda yaklaşık 1 milyon aboneye ulaştı.

İnternet üzerinden zamandan bağımsız televizyon yayıncılığının ve interaktif servislerin dünya standartlarında birarada sunulduğu ve IPTV teknolojisiyle evlerimize gelen “Tivibu Ev” 30 ilde yayında. Tivibu’nun cep telefonundan ulaşılabilecek versiyonu “Tivibu Cep” ise yılın ikinci çeyreğinde hizmete alınacak.

“TTNET’le Her Şey Mümkün” diyerek başlattığı yeni dönemde, iletişim teknolojilerinin üç temel unsuru olan internet, televizyon ve telefonu sahiplenen TTNET, yeni dönem TV platformu Tivibu’yu, bundan sonra “Tivibu Ev, Tivibu Web ve Tivibu Cep” olarak üç ekrana taşıyor.
Kısa zamanda kazandığı başarı ile 1 yılda yaklaşık 1 milyon aboneye ulaşan Tivibu Web’in ardından, IPTV teknolojisiyle geliştirilmiş Tivibu Ev televizyon ekranlarıyla buluştu. Tivibu’nun cep telefonundan ulaşılabilecek versiyonu “Tivibu Cep” ise yılın ikinci çeyreğinde hizmete alınacak.

Tivibu’nun yeni projelerinin anlatıldığı basın toplantısı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un katılımı ile Türk Telekom Genel Müdürü K. Gökhan Bozkurt ve TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz’ın ev sahipliğinde Four Seasons Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin bölgesinde cereyan eden toplumsal olayları ''internet devrimleri'' olarak niteleyerek, ''Birbirlerini hiç tanımayan binlerce genç bu tür olayları başlatabiliyorlar. Hiç kimsenin kontrol etme kabiliyetinde olmadığı bir sinerji doğuyor'' dedi.

Bakan Yıldırım, buradaki konuşmasında, televizyon yayıncılığı konusunda kabahatin yayıncılarda değil, ihtiyaç olduğu halde düzenlemeleri yapmayanlar da olduğunu söyledi.

Bilişim teknolojilerinin çok hızlı geliştiğini, kendilerine düşen görevin de Türkiye'nin gelecek on yılının bu alandaki ihtiyaçlarını gidermek olduğunu belirten Yıldırım, hedeflere yönelik alt yapı ve düzenlemeleri hayata geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Vatandaşın en iyiyi ve en yeniyi aradığını dile getiren Yıldırım, ''Bir dönem yaşadık. O dönemde her şeyi devlet veriyordu. Vatandaş da devletin verdiği ile yetinmek ve ona razı olmak zorundaydı. Şimdi teknoloji geliştikçe bu devir de değişti. Kışlada tabldot yeme alışkanlığı bitti. Vatandaşın isteğine uygun hizmeti devlet veremediğine göre bunu verecek firmalar ortaya çıkıyor'' diye konuştu.

Serbestleşmenin 1990'lardan sonra yayılmaya başlamadığını anımsatan Yıldırım, Türkiye'nin de bu süreci 2000'li yılların ortalarında tamamladığını söyledi. Yıldırım, özellikle son beş yılda ülkede ürün çeşitliliği görüldüğünü anlattı.

Sektöründe serbestleşmenin gerçekleştirilemediği alanlardan birinin demiryolları, diğerinin de mevzuat açısından posta alanı olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Göreve geldiğimizde 'ulaşan, erişen' Türkiye dedik. Şimdi de bir ilave yapıyoruz, 'ulaşan, erişen ve konuşan Türkiye'' dedi.

Bakan Yıldırım, Türkiye'nin geleceğinin bilişimde olduğunu belirterek, ''Aslında biz çok fazla bir şey yapmadık. Yapmak isteyenlerin önündeki engelleri kaldırdık. Sektörü serbestleştirdik, korumacılığı kaldırdık'' diye konuştu.

Sektöre yönelik gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan Yıldırım, Türkiye'nin son dönemde iletişimle yayıncılık sektörlerinin iç içe geçtiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, RTÜK Başkanı Dursun ile BTK Başkanı Acarer'i kastederek, ''İkisi birbirinin gözüne bakıyor. Hangisi, hangi tarafta birleşecek diye. Taraf önemli değil, ama birleşme olacak. Mevzuatı bu fiili duruma getirmek bizim işimiz'' dedi.

Vatandaşın kullandığı çanak antenlerin sayısının on milyonları geçmesinden sızlanılmaması ya da şikayet edilmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, ''Önüne daha iyi bir şey koysaydık buna gitmeyecekti'' dedi.

Karasal sayısal yayıncılık alt yapısının süratli bir şekilde tamamlanması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, kendisi için en önemli sektörel gelişmenin ise fiber optik kablo alt yapısı olduğunu kaydetti.

''KARASAL YAYINCILIĞA GEÇİŞ SÜRECİ'

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, mobil telefonun Türkiye'de kullanıldığı ilk yıllarda sabit telefon kullanıcıları tarafından eleştirildiğini anımsatarak, ''cepçiler'' şeklinde tanımladığı cep telefonu operatörlerinin geçen sürede önemli bir ivme yakaladığını ifade etti. Yıldırım, ''Cepçiler, o manada cepçiler değil. Aslında şimdi kıran kırana yarış yapıyorlar. Birbirlerinin cebinden ne alabiliriz diye. Vatandaşı rahat bırakın. İşine gücüne kafa yorduğundan çok vatandaş bunların tarifelerine kafa yoruyor. Serbestleşme dedik de bu kadarını demedik. Fazla serbestleşme oldu'' diye konuştu.

Karasal sayısal yayıncılığa geçiş konusunda vatandaşların ve yayıncıların farkındalık sahibi olması gerektiğine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnternet üzerinden yayıncılığı önemsiyorum. Bizim bilgi toplumu stratejimizle uyumlu bir proje. Bugün evlerin hemen hepsinde 18 milyon hanede televizyon var. Eskiden edilgen bir kutu olan televizyon şimdi konuşabildiğiniz bir kutu haline geldi. Daha arkadaşça, dostça bir alet haline geldi.''

İsteklerinize anında cevap veren bir kutuya dönüştü. Teknolojik gelişmelerle bir adım sonra her televizyonun bir bilgisayar da olabileceğini belirten Yıldırım, bu şekilde her eve bir bilgisayar girmiş olacağını da söyledi.

''LİBYA'DAKİ OLAYLAR''

Bakan Yıldırım, konuşması sırasında kendisine uzatılan bir nota ilişkin yaptığı açıklamada, Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle vatandaşlarının bu ülkeden tahliye edilmesi için 10 ülkenin Türkiye'den yardım istediğini bildirdi.

Türkiye'nin Libya'dan Orhangazi ve Osmangazi feribotlarıyla 3 bin 35 yolcuyu Marmaris'e getireceğini anlatan Yıldırım, feribotların bu gece yarısı yurda ulaşacağını, kendisinin de Marmaris'e giderek vatandaşları karşılayacağını kaydetti.

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan olayları da değerlendiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Olan olaylar internet devrimleridir. Bölgemizde cereyan eden toplumsal olayların adı 'internet devrimleridir'. Hiç birbirlerini tanımayan binlerce genç bu tür olayları başlatabiliyorlar. Deneyimlerini diğer ülkelerdeki arkadaşlarına anında, gece gündüz iletiyorlar ve hiç kimsenin kontrol etme kabiliyetinde olmadığı bir sinerji doğuyor. İşte bu iletişimin gücü. İletişim, bilişim, yöneticileri de terbiye ediyor. 'Vatandaşa rağmen' iş yapma. Vatandaş ne istiyorsa ona göre iş yap. Saydam olsun, hesap ver. 'Ben yaptım oldu' deme. İşte demokrasilerin gelişmesinde iletişimin çok büyük katkısı oldu.

Basın toplantısında konuşan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz; Türk Telekom altyapısı ile Eylül 2010’da İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç şehirde pilot uygulamasını başlattıkları Tivibu Ev’i, artık toplam 30 ilde hizmete sunduklarını ifade etti.

TTNET’in IPTV hizmeti “Tivibu Ev”e artık Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinden de ulaşılabilecek.

Tivibu ile Televizyon Üç Ekrana Taşınıyor

Tivibu’nun yeni dönem stratejileriyle gelişmeye devam ettiğini belirten Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“TV izleme alışkanlıklarını değiştiren yeni dönem TV platformumuz Tivibu ile artık dünya standartlarında TV izleme deneyimi yaşatıyoruz. İlk olarak 2010 yılı Şubat ayında lansmanını yaptığımız ve 1 yılda büyük bir başarı elde ederek yaklaşık 1 milyon aboneye ulaşan, Tivibu adını verdiğimiz hizmetimizin bundan sonraki ismi Tivibu Web oldu. Kısa bir süre önce üç ilde pilot uygulamasını başlattığımız ve ev ortamında TV ekranından ulaşılabilen IPTV hizmetimizi ise bundan sonra Tivibu Ev olarak adlandıracağız. Tivibu’nun kısa bir süre sonra hizmete alınacak olan cep telefonu ve tablet bilgisayar versiyonuna da Tivibu Cep adını verdik. Abonelerimiz tarafından Tivibu Web gibi büyük ilgiyle karşılanacağına inandığımız Tivibu Cep’i, bu yılın ikinci çeyreğinde hizmete açmayı planlıyoruz. Tivibu yolculuğu önümüzdeki dönemde de hız kesmeyecek.”

Tek Faturada Avantajlı Fiyatlarla “Üçü Bir Yerde” Paketleri

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, tüm dünyada iletişim teknolojilerinin son trendi olan, internet, TV ve telefonu içeren üçü bir yerde paketlerini, Türkiye’de ilk hayata geçiren şirket olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada ‘Çoklu Oyun’ olarak tanımlanan, iletişimin üç ana unsurunu bir arada ve tek faturada birleştirme dönemini başlatmış bulunuyoruz. TTNET’in ilk Üçü Bir Yerde Paketi’ni; Yalın İnternet 1Mbps/1GB, Tivibu Ev Başlangıç üyeliği ve TTNET Alo 100 dakika paketimizi 39 TL’ye; NET6, Tivibu Ev Başlangıç ve TTNET Alo 100 dakika paketimizi de 49 TL’ye abonelerimizle buluşturacağız. Yalın İnternet NETLİMİTSİZ, Tivibu Ev Standart Plus üyeliği ve TTNET Alo Limitsiz hizmetlerinin birarada sunulacağı paketlerimizi ise 99 TL’ye abonelerimize sunarak kullanıcılarımıza avantaj sağlıyoruz.

Abonelerimiz ayrıca, Üçü Bir Yerde paketlerimizin yanı sıra Avea işbirliği ile sunduğumuz TTNET Mobil’e de sahip olabiliyor. Böylece internet, cep telefonu, ev telefonu ve televizyon hizmetine tek bir faturada ulaşılabiliyor”.

Ayda 10 TL’ye ilk 6 ay her yöne 200 dakika konuşma ve 200 SMS, diğer aylarda ise her yöne 100 dakika konuşma sağlayan TTNET Mobil avantajlarından TTNETliler‘in yanı sıra yakınları da faydalanabiliyor. TTNET Mobil kampanyasında paket dakika ve SMS’leri bitse de, ücretlendirme dakikası 10 kuruş ve SMS başına 10 Kuruş olarak devam ediyor.

Fotoğraflar: Esra SARIKEÇE - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim