• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

TÜLOMSAŞ kârını yüzde yüz artırdı

TÜLOMSAŞ kârını yüzde yüz artırdı
Son bir yılda ihracatla birlikte şirket kârını yüzde 100 artıran TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ) özel firmaları dahi özendirecek bir konuma geldi.

TÜLOMSAŞ ihracatla kârını açıkladı

Son bir yılda ihracatla birlikte şirket kârını yüzde 100 artıran TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ) özel firmaları dahi özendirecek bir konuma geldi.

113 yıl önce kurulan şirket, son 3 yıldır yükselen bir başarı grafiğine sahip. Demiryolunda pazarın değişen ve gelişen tercihlerini yakından izleyerek Ar-Ge'sini geliştiren TÜLOMSAŞ, insan odaklı yeni yönetim anlayışıyla da kamu şirketleri arasında göz bebeği oldu.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, 2003 yılında kurumun bir dünya şirketi olması için hazırladıkları 'geliştirme programını' hayata geçirerek başarılı olduklarını söyledi. Şirket bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 287, kârını da son bir yılda yüzde 100 artırdı. Genel Müdür Avcı, "Üç yıldır bir değişimi gerçekleştirebilmek adına çok çalışıyorduk. Doğru yolda olduğumuzu gördük. Başarımız daha da artacak." dedi. Kurumun TCDD dışındaki pazar payını artırmak amacıyla Amerika, Kore, Tayland, Mısır, Tayvan, İran, Cezayir, Fas, Kosova, Bulgaristan, Almanya gibi ülkelere teklifler verdiklerini kaydeden Avcı, dünya lokomotif devi olarak bilinen bazı firmaların da TÜLOMSAŞ'ın ürettiği lokomotifleri kendi pazarlarına sunduğunu dile getirdi.

Avcı'nın verdiği bilgiye göre TÜLOMSAŞ, Irak demiryollarına 26 adet DH tipi manevra lokomotifi sattı. Irak için 5 adet daha DH tipi manevra lokomotifi yapılmakta. Tayland demiryollarına dizel motor ekipmanları ihraç edilmekte. Yine bu ülkeden 5 adet motor için sipariş bekleniyor. Fransa'ya dizel motor gövdesi ihraç ediliyor. Amerika'dan DE tipi lokomotifler için 100 adet şasi ihracı için sipariş bekleniyor. Mısır, İran, Suriye, Tayvan ve Kosova'ya çeşitli tipte lokomotif ihracı için görüşmeler yapılıyor. İran, Cezayir ve Fas için çeşitli tipte vagon ihracatı, Avrupa Birliği ülkelerine ise vagon komponentleri ihracı ile ilgili görüşmeleri devam ediyor.

TÜLOMSAŞ, 2015 yılına kadar ihracatını 200 milyon Euro seviyesine çıkarmayı hedefliyor. Bunun için üniversite ve araştırma kurumları ile ortak projeler geliştiriyor. Genel Müdür Hayri Avcı, 2015 yılı için de bir şirket vizyonu yayınladı. Buna göre şirketin cirosu 2015 yılı sonunda 750 milyon dolara çıkacak. Yan sanayiye en az 100 milyon dolarlık kaynak aktırılacak. TCDD dışındaki pazar payının ise yüzde 50'ye çıkarılması hedefleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim