• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Tüm başkanlar Isuzu iftarında buluştu

Tüm başkanlar Isuzu iftarında buluştu
Anadolu Isuzu’nun geleneksel hale gelen iftar yemeği toplantısında bu yıl Turizm Taşımacıları Derneği ve sektörü temsil eden çok sayıda konuk yer aldı.

Tüm başkanlar Isuzu iftarında buluştu

Anadolu Isuzu’nun geleneksel hale gelen iftar yemeği toplantısında bu yıl Turizm Taşımacıları Derneği ve sektörü temsil eden çok sayıda konuk yer aldı.

Anadolu Isuzu, bu yılki iftar yemeğinde Yolcu taşımacılığı sektöründeki tüm dernek başkanları, çok sayıda sektörün temsilcisi firma ve TOF ve TOFED başkanları katıldı. Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, 10 yıl önce ilkini gerçekleştirdikleri Turizm Taşımacıları Derneği’ne verdiği iftarı anlatmakla sözlerine başlayarak, o dönemle ilgili bir anısını anlattı. Tamay, “ O yıl her davette olduğu gibi davetiyemizin altına LCV yazmıştık. 70-80 kişi katılacağını bildirmişti. Toplantı saatinde baktık 250 kişi gelmiş ve bu gelenlerin çoğu da son 10 dakikada salona girdiler. Bu sorunu TURSAB Başkanı Sümer Yığcı ile birlikte masaları kendimiz taşıyarak çözdük. O günlerden bu günlere geldik. O akşam hayatımın en güzel anılarından biridir. Bugünün ise ayrı bir özelliği var. Vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Türkiye otobüsçülerinin tüm dernek başkanları bir araya geldiği bir iftar yemeği oldu bu. Aynı zamanda da Turizm Taşımacılar Derneği’nden Mehmet Öksüz’e destekleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türkiye pazarında bu yıl için Pazar lideri olmadıklarını ve ikinci sırada kaldıklarını belirten Tamay, bunun nedenini şöyle açıkladı:“Çünkü, kapasitemiz yetmiyor. 6 yıldır küçük otobüs pazarında lideriz. Son yıllarda İtalya ve Fransa gibi Avrupa’nın önde gelen ülkelerine ihraç yapmaya başladık. 2011yılı sonunda yine Avrupa’nın lideri olmayı hedefliyoruz. Bu yıl düzenlenecek Comvex Fuarı’nın çok önemli bir fuar olacağını düşünüyorum. 24 Kasım’daki kokteylimize herkesi şimdiden davet ediyorum. Türkiye, turizmde ve yolcu taşımacılığında çok büyüyor. Avrupa’nın gelişmiş 7 ülkesinden birine gittiğinizde küçük otobüslerle geziyoruz. Türkiye’nin küçük otobüs segmentinde avantajlı çok önemli bir noktada olduğunu biliyoruz. Türkiye’ye gelen turist sayısında yüzde 15 artış var. ilk 6 ayda 13 milyon turist geldi. Bu 13 milyar dolar demek. Bunun yıl sonunda 25-30 milyar dolarlar seviyesine geleceğini düşünüyoruz. İç pazardaki yolcu taşımacılığına baktığımızda da, son derece desteklenen hava taşımacılığına rağmen, yıl sonuna kadar belki de en büyük rekor kırılacak.”

“Mazot 2 lira olsa, Isuzu yüzde 50 indirim yapsa”

Fatih Tamay’dan sonra söz alan İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orduhan, turizm taşımacılarıyla servis taşımacılarının ortak bir kaderi olduğunu ve Isuzu’ya sektöre yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Orduhan, “Mazotun 2 lira olduğu, Isuzu’nun yüzde 50 iskonto yaptığı günleri diliyorum. Hayali bile güzel” sözleriyle salondan büyük alkış aldı.

“Keşke Anadolujet’i biz kurabilseydik”

Daha sonra söz alan Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım da, sektörün şu anda adeta iğnenin deliğinden geçtiğini ifade ederek, yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Türkiye’de değişim ve dönüşümü algılayamadığımız için zor bir dönem geçirildiğini vurgulayan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:“Özellikle turizm taşımacıları ve şehirlerarası taşımacılar zor günler yaşıyor. Türkiye otomobil yapmayı hayal etmesin artık. Türkiye, bir otomobil markası yaratamayabilir ama kendi tarzında bir otobüs piyasaya çıkarabilir. Türk Hava Yolları, önümüzdeki günlerin biletlerini 2 ay önce 44 liradan sattı. Bu satışlar bizim müşterilerimize yapıldı. Keşke Anadolujet’i biz kurabilseydik. Ama paylaşma kültürünü geliştiremediğimiz için sektörlerimiz yerinde saymaya devam edecek. Akaryakıta gelen zamların hiçbir izahı yok zaten. THY, zarar açıklıyor ama 44 liradan bilet satmaya devam ediyor. Bunu da anlamak mümkün değil zaten. Bu arada önümüzde bir İETT ihalesi var. Körüklü otobüsler alınacak. Anadolu Grubu’na diğer üreticilere duyurulur. Metrobüs ile ilgili Beylikdüzü hattı açılınca 1200 otobüslük bir pazar açılacak. Popülist fiyatların ortadan kalkacağı yeni bir döneme girilecek. Maliyetin altında bir finansmanı kamu kurumları karşılayamayacak. Akılcı politikalar olması gerek. Sektör içinde kendi gerçeklerimizi de doğru yönlendirmeliyiz.“

TOFED, turizmcilerin yanında olacak

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan da, Turizm Taşımacıları Derneği’nin başta Başkan Sümer Yığcı olmak üzere yapacakları her türlü çalışmada kendilerine destek olacaklarının bilinmesini istediğini vurgulayarak herkese iyi akşamlar diledi.

Türkiye 10 yılda turizm gelirlerini katlayacak

Daha sonra kürsüye gelen taşımacılık sektörünün duayen ismi Ali Osman Ulusoy da, Isuzu’ya teşekkür ve övgüyle başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye’de taşımacılıkla ilgili tüm işlerde çalıştım. Hepimizin çok sıkıntısı var. Pek çok otomotiv firmasıyla çalıştım. Anadolu Isuzu, çok yüksek fiyatlarla karşımıza çıkmadı. Avrupalı, Türkiye’de imal edip senden ucuza satıyorsa, başının çaresine bakmalısın. Türkiye 10 yılda turizm gelirlerini katlayacak. 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefi var. Çünkü, İtalya Yunanistan gibi ülkeler turizme artık gereken önemi vermiyor. Türkiye, hem araç filosu hem de doğal güzellikleri ile öne çıkacaktır. Ama artık bu kadar vergi ödemeye takatimiz yok. İkincisi ise bu kadar yüksek yakıt fiyatının olduğu başka bir ülke yok. Devlet erkanının sesimizi artık duymalarını istiyoruz.”

“Kısa zamanda çok hızlı büyüdük”

Turizm Taşımacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sümer Yığcı ise, 164 üyeyle Türkiye’de kısa zamanda bu kadar büyüyen bir dernek olmadığını söyledi. Sümer Yığcı, TOF ve TOFED’i bir arada görmek bizi çok sevindirdi diyerek, İnşallah bu birliktelik devam eder ve bu bizi çok memnun olacağımız bir durum olur dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Cengiz TEPEBAŞ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim