• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Tuna Nehri Taşımacılığı semineri yapıldı

Tuna Nehri Taşımacılığı semineri yapıldı
Tuna Nehri'nde taşımacılık imkânlarının araştırılması, yeni iş bağlantıları kurulabilmesi amacıyla 1-2 Ekim 2013 tarihlerinde Avusturya'nın Viyana ve Krems şehirlerinde bir seminer gerçekleştirildi.

 

Tuna Nehri'nde taşımacılık imkânlarının araştırılması, yeni iş bağlantıları kurulabilmesi ve Avusturya ile bu konuda işbirliği yapılabilmesi amacıyla 1-2 Ekim 2013 tarihlerinde Avusturya'nın Viyana ve Krems şehirlerinde bir seminer gerçekleştirildi. Seminer Avusturya Ulaştırma, İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Via-Donau isimli kuruluş tarafından düzenlenlenen seminere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit ve Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Azmanın açılış konuşmalarını yaptığı seminere Türk denizcilik şirketleri ve Avusturya'da ticaret yapan Türk şirketleri temsilcileri de büyük ilgi gösterdi. Seminerin ilk gününde, Türk katılımcılarla başta Avusturya olmak üzere Tuna Nehri'ne kıyısı bulunan ülkelerle ticaret ve ulaştırma ilişkileri paylaşıldı. Mevcut potansiyelin Türk ulaştırma sektörüne nehir-deniz taşımacılığı anlamında yeni bir alternatif olabileceği değerlendirildi.  Bu arada Avusturya'nın Tuna Nehri üzerinde bulunan Krems limanı ziyaret edildi.

Etkinliğin ikinci gününde Avusturya Ticaret Odası (WKO) binasında devam eden etkinlikte Avusturya’da liman işletmeciliği ve broker hizmetleri veren şirketlerin tanıtımı yapıldı,  Tuna Nehri'ndeki potansiyelden yeterince faydalanılmadığı, bu bakımdan Türk denizcilik sektörünün de bu pastadan pay alabileceği değerlendirildi. Sunumları müteakiben şirketler arası özel görüşmeler yapıldı.

Ardından katılımcı kamu kurumlarının yer aldığı toplantıda, Tuna Nehri'nden Türk ekonomisi ve denizcilik sektörünün daha fazla pay alabilmesine yönelik olarak bir pazar analizinin yaptırılması, bu konuda bir proje geliştirilmesi amacıyla AB Fonlarının araştırılması kararlaştırıldı. Proje geliştirilirken Türkiye ürünlerin çıkış ya da giriş noktası, aynı zamanda bir transit ülke olarak değerlendirilecek. Projeye ilave olarak Ukrayna ve Romanya’nın ilgili idarelerinden paydaşların dâhil edilmesi konusu da kabul edildi.  Başlatılacak olan proje kapsamında iletişim sürekliliğinin sağlanması ve faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde sürmesi kararlaştırıldı.

tuna.jpg

tuna1.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim