• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Tuncay Çehreli, IALA-VTS başkanı seçildi

Tuncay Çehreli, IALA-VTS başkanı seçildi
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde Deniz Trafik Baş Operatörü olarak görev yapan Kaptan Tuncay Çehreli, sürdürmekte olduğu IALA-VTS Komitesi Başkanlığı’na seçildi.

 

Tuncay Çehreli, IALA-VTS başkanı seçildi
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde Deniz Trafik Baş Operatörü olarak görev yapan Kaptan Tuncay Çehreli, sürdürmekte olduğu IALA-VTS Komitesi Başkanlığı’na tekrardan seçildi.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde Deniz Trafik Baş Operatörü olarak görev yapan Kaptan Tuncay Çehreli, Hindistan’ın Goa şehrinde yapılan Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Deniz Fenerleri Otoriteleri Birliği (IALA) Genel Kurulu’nda  sürdürmekte olduğu VTS Komitesi Başkanlığı’na tekrardan seçildi.
 
IALA Genel Sekreteri Gary Prosser Hindistan’ın Goa şehrinde düzenlenen Genel Kurul’da seçim öncesi yaptığı konuşmada VTS komitesinin son 4 yıldır büyük başarılara imza attığını ve komite başkanı olan Kaptan Tuncay Çehreli sayesinde başarılı bir dönem geçirdiğini anlatırken; “Özellikle IMO’nun ‘Zero Accident’ projesini dünyanın en zor bölgelerinden biri olan İstanbul’da başlatan VTS Komitesi’nin başarısını buradan da görebilirsiniz” dedi.
 
ULUSLARARASI SEYİR YARDIMCILARI VE DENİZ FENERLERİ OTORİTELERİ BİRLİĞİ (IALA)
 
IALA’nın, 78’i ulusal, 38’i birlik ve danışmanlık hizmeti veren kuruluş, 81’i endüstriyel ve 38’i onursal olmak üzere toplam 235 üyesi bulunuyor. 22 üyeden oluşan Konsey ise ülkelerini temsil edebilecek otoriteler diğer bir değişle “National Member’lardan 4 yıllığına seçiliyor ve her ülke Konseyde sadece bir üye ile temsil ediliyor.
 
Deniz Haber Ajansı olarak, Türkiye'yi uluslararası kuruluşlarda temsil eden ve görevine 4 yıl daha devam edecek olan Kaptan Tuncay Çehreli'ye başarılar dileriz.
 
"IALA artık daha güçlü bir kurum"
 
Tuncay Çehreli'nin IALA VTS Komitesi Başkanı seçilmesi üzerine Deniz Trafik Operatörleri Derneği Başkanı Hasan Terzi konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Deniz Trafik Operatörleri Derneği Başkanı Hasan Terzi tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
 
Bugüne kadarki faaliyetlerini NGO (Non Governmental Organization) statüsüyle yürütmekte olan IALA (Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği) 2015 yılı içerisinde sonuçlanması beklenen girişimleriyle artık faaliyetlerini tıpkı IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) gibi IGO (Intergovernmental Organization) statüsüyle yürütecektir. Bu statü değişimiyle IALA’nın belirlemiş olduğu tavsiye ve düzenlemelerin yaptırım gücü artacak ve bunların bir kısmı kural ve konvansiyon haline gelebilecektir. 
 
Böylesine önemli bir dönemde IALA’nın en önemli komitesi olan VTS Komitesi Başkanlığına dernek üyemiz Kaptan Tuncay Çehreli 4 yıllığına yeniden seçilmiştir. Türk denizciliği açısından oldukça büyük bir kazanım olan bu başarının gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu başarının Türkiye’deki Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Alanlarının artmaya başladığı ve TBGTH Sisteminin kuruluşunun 10. yıldönümüne denk gelmesi ona ayrı bir manevi anlam ve değer katmıştır.
 
Bu başarının elde edilmesi için verilen mücadelelerde sağladıkları desteklerden dolayı başta GTH İdaresi olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere tüm UDHB bürokrat, yönetici ve çalışanlarına diğer yandan GTH Otoritesi olan KEGM Genel Müdürü Salih Orakçı, yönetim kadrosu ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bundan sonraki evrede sağlanacak imkan ve verilecek olan desteklerle bu tür başarıların artarak devam edeceğini düşünmekteyiz.
 
Bu tür başarıların elde edilmesinin ne denli zorlu ve emek gerektiren süreçler olduğu çok iyi bilinmektedir. Ayrıca elde edilen başarıyı sürdürmek ve geliştirmek de aynı zorlukta uğraş ve emek istemektedir. Tüm bunların bilincinde olarak Deniz Trafik Operatörleri Derneği olarak bu tür başarıları geliştirerek devam ettirmeye katkı sağlamak, GTH konularıyla ilgili ülkemizin dünyada önde gelen bir konuma taşımaya yardımcı olmak amaçlarıyla yeni GTH Sistemlerinin kurulduğu ve TBGTH Sisteminin 10. yıldönümü olan 2014 yılının Türkiye’de GTH yılı olarak anılmasını sağlayacak bir dizi bilimsel, akademik ve sosyal etkinlik çalışmalarını sürdürmekteydik. Yakın bir gelecekte planlanan etkinliklerin detayları denizcilik kamuoyumuzla paylaşılacaktır.
 
Tüm bu gelişmelerin yaşandığı döneme denk gelen evrede Kaptan Tuncay Çehreli’nin Türk denizciliği açısından elde ettiği başarının haklı gururunu yaşıyor, yönetim kurulumuz ve dernek üyelerimiz adına kendisini kutluyor ve başarılar diliyoruz.
 
Hasan TERZİ
 
DTOD Yönetim Kurulu Başkanı
 
t.cehreli-2.jpg
 
t.cehreli-1.jpg
 
Haber - Recep Canpolat - Deniz Haber Ajansı
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim