• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Tupolev-154 tipi uçak büyük tehlike atlattı

Tupolev-154 tipi uçak büyük tehlike atlattı
Rusya'da son günlerde sık rastlanan ve büyük ölümlerle sonuçlanan Tupolev-154 tip yolcu uçakları kazalarına bir yenisi daha eklendi. 116 yolcu büyük şok yaşadı.

Rus yolcu uçağı acil iniş yaptı

Rusya'da son günlerde sık rastlanan ve büyük ölümlerle sonuçlanan Tupolev-154 tip yolcu uçakları kazalarına bir yenisi daha eklendi. 116 yolcu büyük şok yaşadı.

Sibirya kenti Yekaterinburg'dan 116 yolcusu ile birlikte yerel saatle 16.15'de havalanan Tupolev-154 tip uçak, motorlarından birinin arıza yapması üzerine havalimanına geri dönerek acil iniş yaptı. Pilotun iniş öncesi yakıtı azaltmak için bir müddet havada kalmasının heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden olduğu belirtildi.

Rusya hava ulaşım düzenleyici kurumu Rosaviatsiya'dan yapılan açıklamada, "Yekaterinburg'dan havalanan uçak güney kenti Mineralnıy Vodı'ya gidecekti. Teknik nedenlerle geri dönmek zorunda kaldı. Kaptan kuleyi arıza ile ilgili bilgilendirdi ve geri dönüş de güvenli bir şekilde sağlandı." dedi.

Uçağın yerel saatler 16.31'de Koltsovo Havalimanı'na acil inişinin gerçekleştiği bilgisini veren yetkili, hiçbir kimsenin yaralanmadığını belirtti.

Geçen hafta da Rusya'nın Karelya Cumhuriyeti Petrozavodks kentinde havalimanına bir kilometre mesafede otobana çakılan Tupolev-134 tip uçakta bulunan yolculardan 47'si hayatını kaybetmişti.

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kacynski'yi taşıyan Tupolev-154 model uçak da geçen yıl nisan ayında iniş sırasında düşmüş, Kacynski ile birlikte 95 kişi yaşamını yitirmişti.

Kazaların artmasının ardından Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov Tupolev-134'lerin hizmetten kaldırılması ile ilgili taleplere olumlu cevap vermelerinin mümkün olmadığını ifade etmiş, "Uçuşları yasaklamak en kolay çözüm. Sonra neyle uçacaksınız?" sorusu yöneltmişti. İvanov havayolu şirketlerinin Superjet siparişleri vermek için yeterli zaman ve paraları olmadığına da dikkat çekmişti.

Sovyetler Birliği döneminde 1967'de üretime başlayan Tupolev-134'lerden bugüne kadar 852 adet üretildi. Şimdiye kadar Gürcü-Abhaz savaşı sırasında 1993'de bir uçağın yerde vurulması, 2004'de bir uçağın teröristlerce patlatılması dahil, toplam 28 uçak çeşitli kazalar nedeni ile servis dışında kaldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim