• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Tüpraş hakkında suç duyurusu yapıldı

Tüpraş hakkında suç duyurusu yapıldı
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, kötü koku yaydığı gerekçesi ile Batman TÜPRAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

TÜPRAŞ'A SUÇ DUYURUSU

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, kötü koku yaydığı gerekçesi ile Batman TÜPRAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, adliye girişinde yaptığı basın açıklamasında suç duyurusu metnini basınla paylaşarak neden yargı yoluna başvurdukları hususlarına açıklık getirdi. Tüpraş'tan yayıldığı iddia edilen pis koku ile ilgili defalarca uyarılarda bulunduklarını ancak herhangi bir tedbirin almadığını ileri süren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda yer alan bilgileri kamuoyuyla paylaşan Argunağa, Batman Tüpraş Rafineri yetkililerinin, halk sağlığının korunması için gereken tedbirleri almadığı ve konunun mahiyeti hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği duymadıklarını ifade etti.

Bugüne kadar hiçbir şekilde dikkate alınmadıklarını ileri süren Argunağa, "Petrol akıntısı olmasına rağmen, belgeli olmasına rağmen sorunun inkar ediliyor. Bu petrol bize ait değil deniyor. Patlamanın ardından benzinin olmasına rağmen kuyulardan benzin çekilmesi bile inkar edildi. Yayılan pis kokuları da inkar ediyorlar." dedi.

Açıklamanın ardından Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Argunağa ve beraberindekiler Batman Adliye binasına girerek Batman Cumhuriyet Başsavcılığına TÜPRAŞ ile ilgili suç duyurusu metnini verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim