• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

TÜPRAŞ'a cironun yüzde 1'i ceza kesildi

TÜPRAŞ'a cironun yüzde 1'i ceza kesildi
Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, TÜPRAŞ'a kesilen cezanın cironun yüzde 1 olduğunu söyledi.

Kaldırımcı, Rekabet Kurumu'nun 17. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, 1997 yılında faaliyete başlayan Kurumun, mal ve hizmet piyasalarında rekabet ortamının sağlanması ve korunması amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti. TÜPRAŞ'a kesilen cironun yüzde 1'i oranındaki cezaya ilişkin bir soru üzerine Kaldırımcı, TÜPRAŞ'ta 2012 Mayıs ayında gelen bir başvuru üzerine inceleme başlatıldığını bu incelemenin de 2013 Temmuz ayında tamamlandığını söyledi.

"Cezalandırma değil"

Ek süre istemeler, sözlü savunmalar gibi nedenlerle sürenin uzadığını, sözlü savunmadan 15 gün sonra da kararın açıklanması gerektiğini dile getiren Kaldırımcı, bu inceleme ile ilgili kararın 2014 yılı Ocak ayında kadar geldiğini kaydetti. Bu kapsamda da TÜPRAŞ'a yönelik ceza ile ilgili haberlerde 'Gezi Parkı ya da 17 ve 25 Aralık olayları ile ilgili cezalandırma' şeklindeki iddiaların da yersiz olduğunu vurguladı.

Yasal olarak yüzde 10 kesilebilir

TÜPRAŞ'a kesilen cezanın yüksekliğine ilişkin eleştirilere de yanıt veren Kaldırımcı, 'Yönetmeliğimiz işletmenin cirosunun yüzde 10'una kadar ceza kesme yetkisi veriyor. TÜPRAŞ'ın da cirosunun yüksek olmasından kaynaklandı. TÜPRAŞ kararında da üyelerimizin bazısı daha yüksek, bazısı daha düşük olmasını istedi. Karar alırken, dış etkiyi ya da 'dışarıya nasıl bir yansıması oluru' asla düşünmedik. Olmazdı da olamazdı da' dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim