• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

TÜPRAŞ'a enerji verimliliği ödülü

TÜPRAŞ'a enerji verimliliği ödülü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen ''Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması''nda TÜPRAŞ 2 ödül aldı.

TÜPRAŞ'a enerji verimliliği ödülü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen ''Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması''nda TÜPRAŞ 2 ödül aldı.

TÜPRAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, ulusal enerji politikaları çerçevesinde enerji verimliliğinin artırılmasını hedefleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, endüstriyel işletmelerde uygulama projeleriyle ürünlerin kamuoyuna duyurulması ve teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği yarışmanın ödül töreninin Ulusal Enerji Verimliliği Forumu etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Bu yıl 11. kez düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nın, işletmelerin elektrik tüketimine göre 3 kategoride yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Tüketilen enerji miktarına göre proje yarışmalarına Batman Rafinerimiz SEVAP 2 kategorisinde katılırken, diğer rafinerilerimiz SEVAP 3 kategorisinde katılıyor. SEVAP 3 kategorisinde, 'kimyasal yıkama ve mekanik temizlik ile kazanlarda enerji tasarrufu', 'asfalt fırını çıkış sıcaklığının düşürülmesi', 'Rafinat fırınına konveksiyon paketi montajı', 'DHP ünitesinde anti foulant kimyasal kullanımı ile eşanjör verim kayıplarının önlenmesi' ve 'metanatör ünitesi kurulumu ile enerji tasarrufu', 'online optimizasyon programı ile enerji tasarrufu' projeleri ile İzmir Rafinerisi, SEVAP 2 kategorisinde ise '100 HP Ünitesinde Isıl Enetegrasyon İyileştirme', '1100 HP Ünitesinde Isıl Enetegrasyon İyileştirme' projeleri ile Batman Rafinerisi birinci oldu. İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık ve Batman Rafineri Müdürü Hadi Erbeyoğlu'na ödülleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından verildi.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim