• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Tüpraş'tan yeni bir refoneri kararı geldi

Tüpraş'tan yeni bir refoneri kararı geldi
TÜPRAŞ'ın İzmit Rafinerisi'nde yüksek kükürtlü fuel oili işleyerek Euro V standardında motorin ve benzin gibi beyaz ürünlere dönüştürecek Fuel Oil Dönüşüm Projesi yatırımına devam edilmesine karar verildiği bildirildi.

Tüpraş'tan yeni bir refoneri kararı

TÜPRAŞ'ın İzmit Rafinerisi'nde yüksek kükürtlü fuel oili işleyerek Euro V standardında motorin ve benzin gibi beyaz ürünlere dönüştürecek Fuel Oil Dönüşüm Projesi yatırımına devam edilmesine karar verildiği bildirildi.

TÜPRAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Tüpraş İzmit Rafinerisi B Bölgesi'nde yapımını gerçekleştireceği yüksek kükürtlü fuel oili işleyerek Euro V standardında motorin ve benzin gibi beyaz ürünlere dönüştürecek Fuel Oil Dönüşüm Projesi (Residium Upgrading Project) ile ilgili olarak İspanyol UTE TR RUP firması tarafından gerçekleştirilen mühendislik ve maliyet belirleme çalışmalarının bugünkü yönetim kurulu toplantısında değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, Fuel Oil Dönüşüm Projesi yatırımına devam edilmesine ve detay mühendislik çalışmalarını gerçekleştiren UTE TR RUP firmasının Türkiye'de kurmuş olduğu Treunidas RUP İnşaat ve Taahhüt Limited Şirketi ile oluşturduğu konsorsiyum ile anahtar teslimi götürü bedel esasına dayalı, 1 Euro=1,35 USD paritesi üzerinden hesaplanan 2.382.500.000 Amerikan Doları bedel üzerinden anlaşma imzalanmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Söz konusu anlaşma bedeline dahil olan projenin, 856 milyon avro tutarındaki avro bazlı yatırım kalemlerinin Amerikan Doları karşılığı projenin finansmanına ilişkin kredi anlaşmasının imza tarihini takip eden 5 gün içerisinde Avrupa Merkez Bankası'nca açıklanan Euro/USD parite ortalaması ile revize edilecektir.

Yatırımın finansmanına yönelik görüşmeler devam etmekte olup, anlaşma ve kredi sözleşmeleri imzalandığında konu hakkında kamuoyu ve yatırımcılarımıza gerekli açıklamalar yapılacaktır.

En gelişmiş rafinaj teknolojileri kullanılarak tasarlanan 2014 yılında devreye alınması planlanan bu büyük ölçekli yatırım ile, dünyada ve ülkemizde son yıllarda tüketimi hızla azalan yüksek kükürtlü fuel oil işlenerek AB standartlarında yaklaşık 4,2 milyon ton siyah ürün (fuel oil ve benzeri ürünler), yaklaşık 3,5 milyon ton benzin ve motorin gibi daha değerli ve çevreci beyaz ürünlere dönüştürülecektir.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim