• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Turizm Sürücüleri Otobüs Eğitimi başladı

Turizm Sürücüleri Otobüs Eğitimi başladı
Antalya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Emniyet İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, TURSAB ve ANTSOD'un da desteklediği Anadolu Isuzu'nun "Turizm Sürücüleri Otobüs Eğitimi" 21 Mayıs 2012 Pazartesi günü başladı.

Güvenli sürüş eğitimleri başladı

Antalya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Emniyet İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, TURSAB ve ANTSOD'un da desteklediği Anadolu Isuzu'nun "Turizm Sürücüleri Otobüs Eğitimi" 21 Mayıs 2012 Pazartesi günü başladı. Antalya Expo Center'da düzenlenen basın toplantısında, vali yardımcısı Recep Yüksel, ANTSOD başkanı Orhan Kayabaşı, Anadolu ISUZU satış ve pazarlama müdürü Fatih Tamay da yer aldı.

3 Haziran'a kadar sürecek olan güvenli sürüş eğitiminde, kursiyerlere verilen teorik bilgiler pratik uygulamalarla desteklenerek eğitimin amacına ulaşması hedeflenmekte. Türkiye'nin en önemli turizm kenti olan Antalya'da her yıl artan turist sayısı göze alındığında buna koşut olarak trafik önlemlerinin de artırılması yönünde öncü olacak bir çalışmaya imza atan Anadolu ISUZU'nun Satış ve pazarlama müdürü Fatih Tamay, emniyetli sürüş sürdürülebilir turizm amacıyla giriştikleri proje hakkında bilgiler verdi.

Son yedi yıldır Türkiye'nin küçük otobüs ihracatının % 60'ını Anadolu ISUZU'nun gerçekleştirdiğini belirten Tamay, Antalya'da şehir içinde gezen her 3 otobüsten 2'sinin ISUZU olmasının kendilerine belirli sosyal sorumluluklar yüklediğini dile getirdi ve Yol event firmasıyla birlikte Antalya'da giriştikleri güvenli sürüş eğitimi projesine katkıları ve desteklerinden dolayı başta Antalya Valisine, Kültür ve Turizm müdürlüğü'ne ve Antalya söförler odasına teşekkür etti.

"Eğitilmemiş sürücü kalmayacak"

Projenin amacını Antalya'daki tüm sürücülerin eğitim alması ve daha güvenli araç kullanma yönünde gerekli bilgiye ve olgunluğa erişmeleri olarak özetleyen Tamay

"Türkiye bir yılda gelen 32-33 milyon civarında turistin 3'de 1'i Antalya'yı tercih ediyor ve bu da Antalya için önemli bir turizm girdisi yaratıyor.Bu sayının 2023 yılında iki katına çıkması bekleniyor." dedi ve bunun da beraberinde trafikle ilgili bazı sıkıntıları getirebileceğini ancak bunların eğitimle aşılabileceğini dile getirdi.

"Güvenli sürüş eğitimi dışında ISUZU Seyidoğlu plazada da verimli sürüş eğitimi veriliyor. Orada bir simülatör sayesinde daha az yakıtla aynı iş nasıl yapılır konusunda sürücülerimizi bilgilendiriyoruz. Güvenli sürüş eğitimi projesinin sonbaharda da devam edecek" diyen Tamay turizm sezonu sonunda bu projeleri Antalya dışına da taşıyacaklarını, hedeflerinin Antalya'da eğitilmemiş sürücü kalmaması olduğunu söyledi.

Sürücü eğitiminin önemine değindi

ISUZU'nun kendilerine böyle bir projeyle gelmesinden son derece memnun olduklarını söyleyen Vali yardımcısı Recep Yüksel 11 milyon turistin karayoluyla karşılandığını, yoğun ve ciddi bir trafik oldugunu soyledi."Kazaları önlemek için fiziksel alyapıyı, yolları, işaretleri, araçları, denetimleri ne kadar eksiksiz yaparsak yapalım en önemli nokta sürücülerdir"dedi.

Sorunun yalnızca Antalya'nın sorunu olmadığını,özellikle turizmle çok yoğun uğraşan illerin de sponsor destekleriyle kurumsal bir düzenlemeye sahip olacak şekilde şöför eğitimlerini, normal ehliyet eğitim süreçleri dışında da ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.

Vali yard. turizm illerinde ağırlıklı olmak üzere sürücülerin eğitimlerinin sürdürlmesi amacıyla Turizm ve kültür bakanlı'nın kendi birimlerini talimatlardığını, bununla birlikte diğer bakanlıkların da katkılarını ortaya koyarak ülke geneline yayılacak bir projenin yürütülmesi gerektiğini valilik olarak talep ettiklerini dile getirdi.

"Antalya'ya 2011 yılında 11 milyon turist geldi. Bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak.Öyleyse bizim öncelikli sorunlarımızdan biri turizmde trafik güvenliği olmaktan çıkmalı artık. Şöför arkadaşlarımızın üzerinde büyük yükler var, onların özlük sorunlarına da eğilmeliyiz ancak eğitimlerini de incelemek zorundayız." dedi.

Bu eğitime giren sürücülerin M.E.B onaylı sertifika verileceğini, bu sertifikaya sahip olan turizm sürücülerinin olmayanlardan bir adım önde olacağını belirten Yüksel ayrıca

şöförlerin konaklamaları, Tursab'la beraber Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısıyla araçlara kamera sistemnin takılması, turizm çalışanlarına konaklama kampüsü yapılması konularında çalışmalarının yapıldığını söyledi. Trafik değerlendirme ve inceleme komisyonu kurduklarını böylelikle her kazada temel nedenleri tesbit edip merkezi olarak çözüm üretilmesi için Ankara'ya rapor etme yöntemini geliştirdiklerini söyledi.

En önemli sorun istirahat

En önemli sorunlarının istirahat olduğunu söyleyen oda başkanı orhan, Alanya'da Kemer'de bir konaklama yeri yapacağız, oranın kirasını karşılayacağız.Bütün acentaların oraya taşınmasını talep edeceğiz, arkadaşların orada konaklamasını sağlayacağız" dedi.  Turizm bölgesinde olduklarından dolayı çalışma saatlerinde esneklikler olabildiğini ancak çalışma şartlarında iyi yönde gelişmelerin de olduğunu belirten Orhan "Antalya'da hiçbir araç ikinci kaptansız yola çıkamıyor. Bu önemli bir gelişme. Bütün acenta taşımacıları araçlarını GPS ile kontrol ediyor. Emniyetimiz gerekli yerlerde denetimlerini yapıyor. Bürokratlar, il yönetimimiz, Ankara,herkes yanımızda. Önümüz açık, inşallah her şey daha güzel olacak"dedi ve eğitimin önemini vurguladı.

1.20120525172309.jpg

2.20120525172329.jpg

3.20120525172336.jpg

4.20120525172352.jpg

5.20120525172359.jpg

6.20120525172406.jpg

7.20120525172413.jpg

8.20120525172421.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Murat Özdağ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim