• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Turizmciler eylem planından memnun

Turizmciler eylem planından memnun
Turizm sektörünün paydaşları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "2016 Turizm Eylem Planı'nı olumlu karşılarken, plana bazı eklemeler yapılabileceği görüşünü savunuyor.

Turizm sektörünün paydaşları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı "2016 Turizm Eylem Planı'nı olumlu karşılarken, plana bazı eklemelerin yapılması gerektiği görüşünü savunuyor.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TÜROB) Genel Sekreteri İsmail Taşdemir, Başbakan Davutoğlu'nun dün açıkladığı planı, son dönemlerde turizmin içinde bulunduğu sıkıntılara çözüm bulma iradesi gösterilmesi açısından olumlu karşıladıklarını belirtti.

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden turizmdeki daralmanın, sektörden değil ülkenin son zamanlarda yaşadığı terör saldırıları ve bölgesindeki siyasi gelişmelerden kaynaklandığına dikkat çeken Taşdemir, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeye çalışan Türkiye'nin, turizmde zaten dünyada 6. sırada yer aldığını, bu anlamda Türk turizminin hizmet ve kalite açısından iyi düzeyde olduğunu kaydetti.

"Eylem Planı, sektör açısından ciddi ve olumlu karşılanmıştır. Bu, sektörün önemsendiğinin göstergesidir. Plandaki maddeler çok çok önemli ancak tam olarak sektörün beklentisini karşılamıyor" diyen Taşdemir, mart ayıyla sezonun açılmaya başlayacağını, bu nedenle plandaki maddelerin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Plan revize edilebilir

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve sektör bileşenleriyle, turizmin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması amacıyla ciddi bir çalışma yapıldığını belirtti.

Ayık, "Eylem Planı'nın ilk etapta turizm sektörü için faydası olacaktır. Bu anlamda olumlu bakıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim