• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Turizmde büyümenin lokomotifi Rusya

Turizmde büyümenin lokomotifi Rusya
Rusya ve İskandinavya pazarları, sadece Türkiye'nin değil son 10 yılda Avrupa'nın gözde turizm destinasyonlarının büyümesini de etkiledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'na göre, Avrupa'nın en çok turist çeken ülkeleri, geleneksel Avrupa destinasyonlarında gerilerken, 10 yıllık dönemde yakaladıkları artışın önemli bir kısmını Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) pazarlarıyla İskandinavya'dan sağladı. 

Bu dönemde gerek bu pazarlarda gerekse Avrupalı ziyaretçi sayısında en hızlı büyüme ise Türkiye ve Mısır'da yaşandı. 

Son 10 yılda, Almanya'dan turist çeken ülkeler içinde en hızlı büyümeyi yüzde 116 ile Mısır ve yüzde 42 ile Türkiye elde ederken, aynı dönemde Fransa ve Yunanistan'da gerileme yaşandı. İtalya'daki gelişme ise daha zayıf kaldı. 

Ruslar tüm dünyayı canlandırdı

Benzer eğilim İngiltere pazarında da görüldü. Bu pazarda Mısır üç kat, Türkiye de 1,5 kat artış yakalarken söz konusu pazarda Fransa, İspanya, İtalya ve Yunanistan önemli oranlarda geriledi. 

Düşüş ve yükseliş eğilimleri, Hollanda ve İtalya gibi pazarlarda da görüldü. Son 10 yılda Rusya ve İskandinavya'nın getirdiği canlanmadan dünyadaki tüm destinasyonlar yararlandı.

Rusya'dan çıkışlarda, tüm destinasyonlar üç kattan altı kata kadar büyüme elde etti. İskandinavya'da da Türkiye ve Mısır'ın daha yüksek oranlarla öne çıktığı görülüyor. Öte yandan İtalya ve Belçika pazarlarındaki büyümeden de en çok Türkiye ve Mısır faydalandı. 

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim