• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Turizmdeki düşüş bakanlığı harekete geçirdi

Turizmdeki düşüş bakanlığı harekete geçirdi
Müşteşar Dursun: Turizmdeki yüzde 30 azalma için tanıtım atağına geçeceğiz


Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 30'luk bir azalma gözlendiğini söyledi. Türkiye'de turizm sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıların ikincisi İzmir Hilton otelinde gerçekleştirildi. Sektör temsilcileriyle görüşen Dursun, Türkiye'nin tanıtım atağına geçeceğini söyledi. 

Basına kapalı yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan Dursun, “Bu azalma başka ülkelerle karşılaştırdığı zaman panik veren biri azalma değil. Çünkü başka ülkelerde yüzde 50'yi aşan azalma yaşayan ülkeler var. Biz yüzde 30 altında kalan banttayız. İkici 6 ayda yüzde 20'nin altında olması için önlemler aldık. Genel bir tanıtım atağı yapmak istiyoruz. İlk adım tanıtım ataklarını hızlandırmak, çeşitlendirmek, yaygınlaştırmak. Batı Avrupa'yı çok önemsiyoruz. Turist sayısında artı gelişme Almanya oldu. Rusya'ya karşı Almanya'nın artı turist getirmesi durumu düzeltti. Almanya etrafındaki ülkelere karşı tanıtım atağı var. 2015 sonu ile 2016 arasında Türk yılı olacak. Belçika Hollanda Almanya'da Türk yılı etkinlikleri yapılacak” dedi. 

"Türkiye'yi ateş çemberinde gösteriyorlar"

Türkiye'nin bir ateş çemberi içinde gösterildiğini, bu sebeple turist sayısında bir düşüş gözlendiğini aktaran Haluk Dursun, “Türkiye ateş çemberinde gösteren görüntülere karşı Türkiye'nin böyle bir görüntünün olmadığını anlatacağız. Bunu bilinçli yapan ülkeler var. Ama bunların önlemlerini alacağız. Turizm ürünlerini çeşitlendirmek, deniz plajla sınırlandırmamak lazım. Medical, golf turizmini koymak, ikincisi de bu ürünleri zaman içinde yaygınlaştırmak. 12 aya yayılan bir turizm sezonu planlaması yapıyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim