• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Turizme 'kalkınma' desteği

Turizme 'kalkınma' desteği
Kalkınma Ajanslarından, turizmin geliştirilmesi için antik kentlerdeki projelere yaklaşık 2 milyon 750 bin liralık destek sağlandı

Kalkınma Ajanslarından antik kentlerdeki projelere yaklaşık 2 milyon 750 bin liralık destek sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından edinilen bilgiye göre, kamu ve özel sektörün yanı sıra sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirerek bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere oluşturulan kalkınma ajansları, üretilen projelere kaynak sağlamaya devam ediyor.

Kalkınma Ajanslarına proje desteği için valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, üniversiteler, il özel idareleri, köylere hizmet götürme birlikleri mevcut doğal, tarihi ve kültürel varlıkların değerlendirilmesi, korunması ve turizm çeşitliliğinin artırılmasına olanak sağlayacak şekilde altyapının geliştirilmesi ve çevre düzeni açısından iyileştirilmesi amaçlarıyla başvurabiliyor.

Bu kapsamda, Knidos Antik Kenti Tiyatrosunun rölöve ve restorasyon projesi için yaklaşık bir milyon lira bütçeli proje, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün mali desteği, Marmaris Müzesi Müdürlüğünün proje ortaklığıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edildi.

Mersin'in Aydıncık ilçesindeki Kelenderis Antik Kenti liman hamamının rölöve ve restorasyon projesi için yaklaşık bir milyon lira bütçeli proje Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün mali desteği, Silifke Müzesi Müdürlüğünün proje ortaklığıyla Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kabul edildi.

Mardin'de ise Mardin Müzesi Müdürlüğünce Dara Antik Kenti ve Mor Yakup Kilisesi kazı ve restorasyon çalışmalarına yönelik olarak proje hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dicle Kalkınma Ajansı tarafından 750 bin liraya kadar desteklenmesi öngörülen projelerin kabul edilmesi halinde Dara Antik Kenti ve Mor Yakup Kilisesinin kazı çalışmaları ile rölöve restorasyon çalışmalarının hızlanması ve kentin turizm altyapısının güçlenmesi öngörülüyor.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim