• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Turizmin kalbi Bursa'da atacak

Turizmin kalbi Bursa'da atacak
Bursa Valiliği ve Arap Turizm Örgütü (ATÖ) işbirliğiyle düzenlenecek olan 1.Türk-Arap Buluşması, 22-24 Nisan tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Turizmin kalbi Bursa'da atacak

Bursa Valiliği ve Arap Turizm Örgütü (ATÖ) işbirliğiyle düzenlenecek olan 1.Türk-Arap Buluşması, 22-24 Nisan tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

21 Arap ülkesinin katılacağı Türk-Arap Turizm buluşmasında, Türkiye ve Arap ülkelerindeki turizm endüstrisini geliştirme ve istihdamı arttırma gibi bir çok alanda karşılıklı işbirliğine gidilmesi planlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak buluşmaya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad El Fehaid, Bursa Valisi Şehabettin Harput katılacak.

ATCEX’E 21 ARAP ÜLKESİ KATILACAK

Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin, Irak, Katar, Komorlar Birliği, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moritanya, Sudan, Suudi Arabistan, Somali, Tunus, Umman, Ürdün ve Yemen’den gelecek temsilcilerle Bursa Merinos AKKM’de yapılacak 1. Türk-Arap Turizm Buluşması’nda, 2800 m2 alan ile 300 stant ayrıldı.

Buluşmanın en büyük hedefi; turizm bakanlıkları, seyahat acenteleri, ulaşım, konaklama, emlak, eğitim, medya, sağlık, kültürel el sanatları firmalarının üst düzey yetkilileri ile iş adamları arasındaki iletişim kanallarını açmak. Turizm endüstrisindeki katılımcılar arasında bir buluşma ve anlaşma kanalları oluşturacak ATCEX 2012, turistlere ürün ve hizmet sağlamaya yönelik doğrudan ve dolaylı sektörler arasındaki ticari alışverişler için bir buluşma noktası oluşturacak. ATCEX 2012’de, Türkiye ve katılımcı Arap ülkeleri arasında tahmini 500 milyon dolarlık dev ticaret ve turizm anlaşmalarının yapılması bekleniyor.

 ATCEX Katılımcıları;

Arap Ligi Ülkeleri – Turizm Bakanlık Kurulları, Arap ve Türk Bakanları ve otoriterleri, İslami İşbirliği Örgütü, UNWTO, İslam Kalkınma Bankası, Arap Turizm Örgütü, İslami Ticaret Odaları Birliği, Turizm Odaları Birliği, WTTC temsilcileri ATCEX’e katılacak. Organizasyon 23 ve 24 Nisan`da Türk ve Arap dünyasından farklı sektörlerden kurumların katılacağı fuar ve firmaların birebir iş geliştirme toplantılarıyla devam edecek. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim