• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Türk askeri uçağı Akdeniz'e düştü

Türk askeri  uçağı Akdeniz'e düştü
TSK'nın, 'Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir' dediği savaş uçağı, Suriye kıyılarına 8 mil açıkta, Suriye karasularına düştü.

Türk askeri  uçağı Akdeniz'e düştü

TSK'nın, 'Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir' dediği savaş uçağı, Suriye kıyılarına 8 mil açıkta, Suriye karasularına düştü. Arama çalışmaları neticesinde F-4E tipi uçakla düşen pilotlar sağ olarak Akdeniz'de bulundu.

TSK'nın, "Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde (Türkiye ile Suriye karasuları sınırında bir bölgede) radar ve telsiz teması kesilmiştir" şeklindeki açıklamasının ardından, söz konusu uçağın düştüğü bildirildi.

SURİYE'DEN İZİN İSTENİYOR
 
Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken, Adana İncirlik’ten de askeri helikopterler destek için bölgeye gitti.

PİLOTLAR SAĞ BULUNDU

 Bu arada irtibat kesilen savaş uçağının, Suriye karasularının 8 mil açığında uluslararası sulara düştüğü bilgisi geldi. Hatay’ın Samandağ İlçesi’nin güney batısında Akdeniz’e düştüğü belirtilen uçağı arama çalışmaları başlatıldı.

Bölgeye sevk edilen uçak ve helikopterlerle arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Mersin ve İskenderun’dan da 2 firkateyn ve 1 Sahil Güvenlik botu bölgeye hareket etti. Arama çalışmaları neticesinde F-4E tipi uçakla düşen pilotlar sağ olarak Akdeniz'de bulundu.

 Malatya Erhaç meydanından kalkan uçağın Hatay' ın Samandağ ilçesi güneyinde Suriye karasularında, karaya 8 mil açıkta düştüğü öğrenildi. Bu bölgede arama yapılabilmesi için Suriye'den izin alınmasına çalışıldığı belirtildi.

Mersin' den ve Hatay' ın İskenderun İlçesi'nden Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler uçağın düştüğü sanılan bölgeye doğru denize açıldı
 
‘TERMINATOR’ VE ‘PHANTOM’LAR BULUNUYOR

 Malatya’daki 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda, F-4E 2020 ’Terminatör’ uçaklarının görev yaptığı 171’inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173’üncü Filo konuşlu bulunuyor. ’Phantom’ olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim