• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Türk bayrağı beyaz listede dalgalanıyor!

Türk bayrağı beyaz listede dalgalanıyor!
Paris MoU kapsamında Liman Devleti Denetimleri neticesinde Kara Listede iken, 2006 yılında Gri Listeye, 2008 yılında ise Beyaz Listeye yükselen Türk Bayrağı Beyaz Listede dalgalanmaya devam ediyor.

Paris Memorandumu (Paris MoU) kapsamında gerçekleştirilen Liman Devleti Denetimleri neticesinde Kara Listede iken, 2006 yılında Gri Listeye, 2008 yılında ise Beyaz Listeye yükselen Türk Bayrağı Beyaz Listede dalgalanmaya devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2012 Yılı Paris MoU Denetim Rakamlarına göre, 2012 yılı içerisinde Paris MoU bölgesinde Türk Bayraklı gemilere toplam 563 denetim gerçekleştirildi ve bu denetimler neticesinde 27 adet gemi tutuldu. Bu veriler doğrultusunda 2012 yılı sonunda Türk Bayrağı Beyaz Liste'de yer almaya devam etti. Paris MoU'nun 2012 Yıllık Raporu bu yıl Haziran ayında yayımlanacak.

Beyaz listede yer almak, ticari açıdan avantaj sağlıyor

Beyaz-Gri-Kara listeler, çoğunluğunu Avrupa Birliği ülkelerinin oluşturduğu Paris Memorandumu'na üye ülke limanlarında, son 3 yıl içerisinde denetlenen ve tutulan toplam gemi sayısı ve yüzdesi göz önüne alınarak yapılan hesaplama ve değerlendirme sonucunda oluşturuluyor. Türk Bayrağının Beyaz Liste başarısı, Türk denizciliğine ayrı bir değer kazandırarak, Türk bayraklı gemilere ticari açıdan avantaj sağlıyor.

Diğer taraftan 1 Ocak 2011 tarihinde Paris MoU bölgesinde yürürlüğe giren Yeni Denetim Rejimi (NIR) ile birlikte standart altı gemilere yoğunlaşılıyor. Bu tip gemilerin denetim sıklıkları arttırıldı. Özellikle Paris MoU bölgesine sefer yapan Türk Bayraklı gemilerin ve bu gemilerin işletmecilerinin, yeni rejimden olumsuz etkilenmemeleri için her türlü emniyet tedbirini uygun bir şekilde almaları ve tüm denetimlere en üst düzeyde hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Türk bayraklı gemilerin Liman Devleti Denetimlerine ilişkin 2001-2012 yılları arasındaki rakamlar şöyle:

liste.jpg

 
İSTANBUL HABER AJANSI
 
www.UlasimnOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim