• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Türk deniz turizmini Dto Antalya tanıtacak

Türk deniz turizmini Dto Antalya tanıtacak
Bu yıl 52'ncisi düzenlenecek Cenova Boat Show Fuarı'nda Türk deniz turizmi sektörünü Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi tanıtacak.

Bu yıl 52'ncisi düzenlenecek Cenova Boat Show Fuarı'nda Türk deniz turizmi sektörünü Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi tanıtacak.

DTO Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu yaptığı açıklamada, her yıl 184 ülkeden yüzlerce firmanın katıldığı 250 bine yakın yatçı ve deniz turizmcisinin ziyaret ettiği Cenova Boat Show Fuarı'nın bu yıl 6-14 Ekim 2012 tarihlerinde düzenleneceğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle sağlanan 73 metrekarelik Türkiye standında Türk deniz turizminin tanıtılacağını belirten Koşu, "Her yıl binlerce ziyaretçinin katıldığı Cenova Boat Show Fuarı dünya yat ve denizcilik sektörü açısından çok önemli bir fuar. Bu fuarda Türk deniz turizmi DTO Antalya Şubesi tarafından tanıtılacak. Geçen yıl düzenlenen fuarda 2 binden fazla yeni lüks tekne sergilenmişti" dedi.

Dünyanın en önemli yat yapım firmaları ile kendilerine yat almak isteyen iş adamlarının buluşma noktası olan Cenova Fuarı'nı çok önemsediklerini anlatan Cüneyt Koşu şöyle devam etti:

"Cenova Boat Show Fuarı'nda Türkiye'deki marinalar, charter tekneler, deniz turizmiyle ilgili aktiviteler ile Türk mega yat üretimi tanıtımı yapılacak. Mega yatlarımız nerede ve nasıl üretiliyor.

Bunlar tanıtılacak. DTO, ülkemizin yeni gelişmekte olan sektörlerinden biri olan Deniz Turizmini tanıtmak için atağa kalktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Deniz Turizminin tanıtımını DTO'ya verdi. Fuarda, denizcilikle ilgili promasyon malzemeler ve broşürler dağıtılacak."

4 BÜYÜK YAT FUARI DÜZENLENECEK

2012 ve 2013 yıllarında Avrupa'nın çeşitli kentlerinde 4 büyük yat tanıtım fuarı düzenleneceğini belirten Koşu, Cenova Boat Show Fuarı'nda Türk deniz turizminin DTO Antalya Şubesi tarafından tanıtılacağını kaydetti. Koşu, 8-16 Aralık'ta Paris'te düzenlenecek Boat Show Fuarı'nda ise Türkiye'yi DTO İzmir Şubesinin tanıtacağını söyledi.

Ocak 2013'de Düselldorf, Mart ayında da İskandinav ülkeleri Boat Show fuarlarının düzenleneceğini anlatan Koşu, Eylül 2012 Barcelona ve Ocak 2013 Londra Boat Show Fuarlarının ise iptal edildiğini sözlerine ekledi.

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol da, İMEAK DTO tarafından düzenlenecek olan Deniz Turizmi Çalışma Grubu Koordinasyon Toplantısı'nın 9-11 Kasım 2012 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Erol, bu toplantıya Sahi Güvenlik Komutanlığı Grup ve Bot Komutanları, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, DTO Şube Başkan ve yöneticileri de katılacak. Toplantıda deniz turizmiyle ilgili her konu tartışılacak ve çözüm yolları aranacağını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim