• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Türk denizcilerinden ABD'ye ticaret gezisi

Türk denizcilerinden ABD'ye ticaret gezisi
Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği çatısı altında 4-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaleti Houston şehrine yönelik Sektörel Ticaret Heyeti gezisi düzenlendi.

İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği çatısı altında 4-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaleti Houston şehrine yönelik olarak düzenlenen Sektörel Ticaret Heyeti, Açık Deniz Teknolojileri Offshore ile ilgili dünyanın en büyük organizasyonu olan OTC Offshore Teknoloji Konferansı etkinliği ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

46 yıllık tarihinin en yüksek katılım sayısına ulaşan OTC 2014 etkinliğine, yüzde 56'sı ABD, yüzde 44'ü ABD dışından toplam 104 bin 800 profesyonel katılım sağladı. Açık denizlerde sondaj, keşif, üretim alanları başta olmak üzere birçok sektör grubunu bir araya getiren OTC 2014 etkinliği Türkiye'den gelen işaadamı heyetine de birçok yeni kapının açılmasını sağladı.

Son derece yoğun ve efektif bir programa konu olan Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında OTC etkinlik ve fuar alanına düzenli olarak ziyaretler gerçekleştirildi. Fuar alanına yapılan ziyaretlerin yanı sıra, 5 Mayıs 2014 Pazartesi akşamında Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizasyonu ile T.C. Houston Başkonsolosu Sayın Bahri Batu, Houston Ticaret Ataşeliği ve Houston'da yerleşik firmaların üst düzey yöneticileri ve profesyonellerinin ağırlandığı, Türk Gemi & Yat Sektörünün durumunun ve Offshore alanında daha efektif hareket edebilmek ve daha fazla pay sahibi olabilmek için izlenmesi gereken yolların tartışıldığı, konu ile ilgili çeşitli sunumların yapıldığı tanışma ve bilgilendirme yemeği düzenlendi.

Heyetin bir kısmı ise daha önceden randevusu alınmış olan ve offshore teknolojileri ile ilgili önemli katılımcıların iştirak ettiği Kanada Resepsiyonu'na misafir oldular.

Houston Ticaret Odası'na ziyaret

6 Mayıs 2014 sabahında Türkiye Ticaret Heyeti tarafından Houston Ticaret Odası'na ziyaret gerçekleştirildi. Houston, Texas ve Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili genel ve ekonomik veriler ile ilgili Houston Ticaret Odası yetkilisi Jeffrey H.D.Blair tarafından bir sunum yapıldı. Türk gemi ve yat sektörü için hazırlanan tanıtım filmi de Houston Ticaret Odası'ndan sergilendi. Toplantının sonunda Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği Başkanı Başaran Bayrak tarafından Houston Sanayi Odası Direktörü Sn. Jeffrey H.D.Blair'e günün anısına hediye takdim edildi.

Houston Ticaret Odası ziyaretinden sonra heyetin bir kısmı fuar alanında görüşmelere ve ziyaretlere devam ederken, bir kısmı ise Türk Petrolleri Ofisi'nin de tedarikçisi olan ve Houston'da yerleşik olarak hizmet vermekte olan National Oilwell Varco (NOV) firmasına ait tesisleri ve fabrikayı ziyaret ettiler.

İkili iş görüşmeleri yapıldı

7 Mayıs 2014 Çarşamba Günü OTC etkinliğinin gerçekleştiği bölgede Türkiye heyeti için tahsis edilen salonda hem ABD hem de ABD dışı ülkelerden gelen dünyanın önde gelen firmalarının temsilcileri ile Türk Heyeti ikili iş görüşmeleri için bir araya geldi. Tüm gün süren görüşmelerin neticesinde heyete katılım sağlayan Türk firmaları offshore konusunda dünya devi şirketlerle tanışma ve iş bağlantıları yapma imkânı elde ettiler.

7 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı T.C. Houston Başkonsolosluğu konutunda heyete ve heyet ile ikili iş görüşmelerinde bulunan firmalara yönelik bir resepsiyon düzenlendi ve görüşmelere burada da devam edildi. Resepsiyonun kapanışında Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı  Başaran Bayrak tarafından Tuğrul Gücük'e, Bahri Batu ve Engin Yaşar'a Türkiye'den getirilen hediyeler takdim edildi.

Türk İş Dünyası offshore teknolojilerine yönelik olarak ilk adımlarını düzenlenen bu sektörel ticaret heyeti vasıtasıyla atarken, çok büyük ve yüksek potansiyelli offshore pazarıyla verimli bir tanışma gerçekleştirip, bundan sonraki adımların nasıl atılması gerektiği konusunda fikir sahibi oldular.

Oldukça verimli geçen ikili iş görüşmelerinin yanı sıra heyetin OTC etkinliği ile eş zamanlı olarak gerçekleşmesi sebebiyle katılımcı firmalar, fazla sayıda üst düzey yabancı firma ile görüşme şansı bulduklarını ve gerçekleşen heyetten oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler.

Heyete, Sefine Tersanesi, Ada Tersanesi, Sedef Tersanesi, Gemak Tersanesi, Desan Tersanesi, Kocabey Makine, Cematek Makine, Untel Kablo, Yapaş Zincir, TPAO katılım sağladı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim