• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Türk Denizciliği, TÜRK P&I ile daha güçlü

Türk Denizciliği, TÜRK P&I ile daha güçlü
Deniz sorumluluk sigortacısı olarak faaliyete geçen Türk P&I Sigorta A.Ş., güçlü ortaklık ve reasürans yapısı ile armatör ve gemi işletmecilerinin hukuki sorumluluklarını karşılamak üzere Türkiye’de kuruldu.

Deniz sorumluluk sigortacısı olarak faaliyete geçen Türk P&I Sigorta A.Ş., güçlü ortaklık ve reasürans yapısı ile armatör ve gemi işletmecilerinin hukuki sorumluluklarını karşılamak üzere Türkiye’de kuruldu.

Dünya çapında bile kısıtlı sayıda bulunan P&I sigortacıları arasında yerini alan Türk P&I Sigorta, kuruluşundaki güçlü ortaklık yapısı ile ulusal ve uluslararası sularda donatan ve işletmecilere yüksek meblağlarda teminat sağlayarak Türk bayrağını dalgalandıracak.

Hizmete Şubat 2014 yılı itibariyle başlayan “Türk P&I Sigorta”nın öncelikli hedefi; Türk Bayraklı ve Türk Kabotaj hattında sefer yapan armatörlere ve gemi işletmecilerine güvence sağlamak. Bununla birlikte Armatör ve gemi işletmecilerinin ihtiyaçları doğrultusunda, teminat altındaki gemilerinin uluslararası seferlerine de 500 milyon USD limite kadar teminat vererek ilk adımda hizmet ve kapsamını artırmayı hedeflemektedir.

Türk P&I Sigorta ile birlikte Türk Denizciliğine; Ulusal ve uluslararası prestij kazandırabilecek yeni bir istihdam ve uzmanlık sahası yaratılacak, Türk denizciliğinin uluslararası düzeyde etkinliğinin artmasına ilave bir katkı sağlanacak, Hem Donatan/İşletmecinin hem de mağdur durumda olan 3. şahısların kendilerini Türkçe ifade etme ve Türk mahkemelerinde haklarını arama imkanı olacak, Türk gemi/işletme standart seviyesinin yükseltilmesine P&I riskleri perspektifinden bakılması ile ayrı bir katkı sağlanacak, Kısa vadede P&I primi olarak yabancı kulüp ve şirketlere ödenen dövizler, artan miktarlar ile milli sınırlar içinde kalması mümkün olacak, Orta ve uzun vadede ülkemize önemli oranda döviz girdisi sağlanacak, Türk denizciliğine has çözümler geliştirilerek, tazminat ödemelerine hız ve etkinlik kazandırılacak, P&I sigortası olduğu halde tazmin edilemeyen vaka sayısı azalacaktır.

Yeni ürün ve hizmet geliştirmeye hızla devam edecek olan Türk P&I Sigorta’nın öncelikli hizmet uygulama planı:

1. Türk Bayraklı Deniz Araçları için Kabotaj Sınırları içinde verilecek olan P&I teminatı

2. Tüm Türk menfaati olan (10,000 grt tonaja kadar) Deniz Araçları için Uluslararası P&I teminatı

3. Türk ve Yabancı menfaati olan Deniz Araçları için Uluslararası Standart P&I teminatı.

Türk P&I Sigorta’nın sağlayacağı Koruma ve Tazmin (P&I) Teminatları: Gemide taşınan Yük Hasarları ile ilgili donatan ve işletmecinin sorumlulukları, Mürettebata yaralanma ve ölümü halinde tazminat, ölen mürettebatın ailesine ölüm tazminatı; kayıp, kaçma, sefer harici başka bir limana sığınma ve bunlardan sebep yurda iadesi ile ilgili masraflar, Bir geminin başka bir gemi ile çatışmasından dolayı karşı gemiye verdiği hasarlar, yaratabileceği çevre kirliliği, Gemi batmış ise ve enkazının kaldırılması söz konusuysa enkaz kaldırma; “wreck removal” işlerinin masrafları, Gemiye kaçak binenler ile ilgili ceza, yurda iade masrafları, bunun için geminin sapma yapması, Deniz kirliliği cezası ve kirlilikle ilgili önleme/temizlik, mal/mülk hasarı, ekonomik kayıplar ve bozulan çevrenin restorasyonu, Sigortalı geminin çekilmesi esnasında (kulübün onayladığı bir çekme anlaşması tahdında olması kaydıyla) 3. şahıslara verilecek hasarlar, Cezalar ile gümrük cezaları, Karantina masrafları.

TÜRK P&I SİGORTA HAKKINDA:

Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta, Metropol Denizcilik, Omur Denizcilik ve Vitsan Denizcilik ortaklığında 31 Aralık 2013’te kuruldu. Merkezi İstanbul’da bulunan Türk P&I Sigorta A.Ş’nin 6.000.000 TL ödenmiş sermayesi, 11 çalışanı bulunmaktadır. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aret Taşcıyan olup Ufuk Teker Genel Müdür olarak atanmıştır. Faaliyetlerini anlaşmalı kurumlar (brokerler) aracılığıyla sürdürecek şirketin hedefi: Yenilikçi, şeffaf ve nitelikli hizmet sağlayarak başta Türk olmak üzere Yabancı şirketlere deniz sigortası alanında güven temin eden, sahip olduğu gücüyle poliçe sahiplerine değer katan lider P&I Sigorta şirketi olmaktır.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim