• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türk denizcinin imdadına Gökova yetişti

Türk denizcinin imdadına Gökova yetişti
Aden Körfezi'nde seyir halindeki ticari gemide gece yarısı rahatsızlanan Türk denizcinin imdadına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Gökova Fırkateyni yetişti.

Hint Okyanus'unda gece yarısı rahatsızlanan Türk denizcinin imdadına yine Türk Donanması yetişti.

Aden Körfezi'nde seyir halindeki ticari gemide gece yarısı rahatsızlanan Türk denizcinin imdadına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Gökova gemisi yetişti. Çin askeri gemisinin telefonu üzerine yola çıkan TCG Gökova Fırkateyni olay yerine vardı ve Türk denizci kurtarıldı.

Genelkurmay Başkanlığı ise TCG Gökova Fırkateyni tarafından kurtarılan vatandaşın gönderdiği elektronik postayı resmi internet sitesinde yayımladı. Uluslararası yük taşımacılığı yapan ticaret gemilerinde elektrik zabiti-elektrik mühendisi olarak görev yapan Kadir Üstünel, gönderdiği elektronik posta metninde olayı anlattı.

Gökova Fırkateyn'inde Dr. Hasan Soysal tarafından yapılan müdahaleden sonra acente kanalı ile acil olarak Umman Salalah şehrinde hastaneye kaldırılan Üstünel, "Şu anda sayenizde eşimin, çocuğumun, anamın, babamın yanındayım. Allah binlerce kez razı olsun, Allah başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

İşte o mektup:

"Sayın Komutanım, 13 Ocak 2013 gece 22.00 gmt de gemimiz Aden Denizi'nde seyir esnasındayken rahatsızlandım. Ağrı gece 01.00 GMT'de de hepten baş edilemez duruma geldi gemi kaptanımız olayın resmini çekip tele sağlıktan yardım istemesine rağmen sabaha kadar bir müdahale edilemeyeceğini bildirdiler. Olay esnasında askeri konvoy ile Aden seyri yapmaktaydık. 1 mil önümüzdeki Çin askeri gemisinden yardım istenildi. Çin askeri gemisi durdu, ancak telefonda yardım edebileceğini bildirdi. Tüm umutlarım bittiği anda bölgede bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Gökova gemisi imdadıma yetişti. Gökova Gemisi Sayın Komutanı beni hayata bağlayan oldu. Allah binlerce kez razı olsun, Allah başımızdan eksik etmesin. Yaklaşık 80 mil uzağımızda bulunan Gökova gemisinin Sayın komutanı o anki havaya sivellere (gemilerde büyük sarsıntılara yolaçan dip dalga) aldırış etmeden 80 milden üstelik botla ve korsan bölgesinde hayatlarını tehlikeye atarak yardımıma koştular. Gökova'dan yardımıma koşan Gökova gemisi Sayın 2. Komutanım Sayın Dr. Komutanım tek başına o botun güvenliğini sağlayan Sayın Satçı Astsubay başçavuş komutanım ve bana yapılan müdahale esnasında o havada botun içinde sallantıdan mahvolan diğer komutanlarımdan Allah'ım binlerce kere razı olsun.

Gökova gemisi Sayın Dr. Hasan Soysal komutanım tarafından yapılan müdahaleden sonra acenta kanalı ile acil olarak Ommam Salalah şehrine hastaneye kaldırıldım aynı gün ameliyat ve yoğun bakımdan sonra şu anda sayenizde evimde eşimin çocuğumun anamın babamın yanındayım. Allah binlerce kez razı olsun, Allah başımızdan eksik etmesin."

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim