• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türk firma Bosna'da enerji üretecek

Türk firma Bosna'da enerji üretecek
Küçük çaplı enerji santrallerinin montaj ve imalatını yapan Türk şirketi, Bosna Hersek'te, biyolojik atıklardan saatte 7 megawat elektrik enerjisi üretecek.
Küçük çaplı enerji santrallerinin montaj ve imalatını yapan Türk şirketi Mimsan, Bosna Hersek'te 2005 yılından bu yana kağıt üretimi yapan Natron-Hayat firması ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, biyolojik atıklardan saatte 7 megawat elektrik enerjisi üretecek.
 
Bosna Hersek'te, son yıllarda gerçekleştirilen en büyük bütçeli enerji projelerinden biri olama özelliği taşıyan 12 milyon euroluk enerji projesi kapsamında, Mimsan'ın Malatya'daki tesislerinde üretilen dev kazanın montajı tamamlandı.
 
Mimsan Proje Müdürü Ahmet Selçuk Yaman, Natron-Hayat firmasının uzun süredir Bosna'da kağıt üretimi yaptığını, bunun için kullanılan ağaçlardan geriye kalan atıkların ise büyük bir sorun teşkil ettiğini öğrendiklerini belirtti.
 
Bunun üzerine, biyolojik atıkları kullanarak elektrik üretebileceklerini düşünüp, işbirliği yaptıklarını ifade eden Yaman, 12 milyon euro değerindeki projeyi kısa sürede hayata geçirdiklerini söyledi.
 
Yaman, doğal atıkların yakılması sonucu elde edilecek 35 ton buhar ile saatte 7 megawat elektrik üreteceklerini bildirdi.
 
Yatırım için gerekli olan dev kazanın Malatya'daki tesislerinde üretilmesinin ardından, Maglay'ya getirilerek montajının tamamlandığına işaret eden Yaman, üretime Ocak ayında geçeceklerini ifade etti.
 
Yaman, Bosna'daki en büyük bütçeli enerji projelerinden birini hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim