• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Türk-Fransız İş Konseyi Başkanı seçildi

Türk-Fransız İş Konseyi Başkanı seçildi
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, iki yılığına seçildiği görevde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi için çalışacak.

 

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’nın İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Fransız İş Konseyi Başkanlığına seçildi. Şener, konsey başkanlığını iki yıl boyunca sürdürecek. Konseyin Fransız başkanı da ülkenin en büyük işveren sendikası olan Mouvement des Entreprises de France (MEDEF International) içerisinden belirleniyor; halen BNP Paribas’tan Jean Lemierre tarafından yürütülüyor.
 
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Türk özel sektörünün küresel piyasada hak ettiği konuma ulaşması için çalışan DEİK önemli bir misyon üstleniyor. Kurulla yaşıt olan Türk-Fransız İş Konseyi, iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine ciddi katkı sunmuştur. Biz de tüm konsey üyelerimizle birlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağız. Aynı zamanda en büyük hedefimiz, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacmini artırmaya destek olmak. 
 
Verilere baktığımızda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin özellikle 2000’li yıllarda hızla ilerlediğini, Türkiye’nin Fransa’dan ciddi yatırım çekmeyi başardığını görüyoruz. Türkiye’ye doğrudan yatırım girişlerinde de Fransa ön sıralarda yer almaktadır. Türkiye’den Fransa’ya ihracata baktığımızda da, özellikle otomotiv ve tekstil sektörlerinin öne çıktığını görüyoruz. Türkiye’yle Fransa arasında 2011’de 16 milyar dolar olarak gerçekleşen dış ticaret hacminin daha da büyümesini umuyoruz. 
 
2012’de gerçekleşen seçimin ardından Fransa Cumhurbaşkanlığı’na seçilen François Hollande’la birlikte iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin de tarihsel rotasında güçlü bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum. Özellikle Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin ilerlemesi konusunda Fransa’nın tavrının müspet bir şekilde gelişmesi beklenebilir. DEİK Türk-Fransız İş Konseyi olarak çalışmalarımızın bu yöndeki gelişmelere de katkı sunmasını umuyorum” dedi.
 
1987’de kurulan DEİK Türk-Fransız İş Konseyi’nin yeni dönemdeki Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:
 
1 Sani Şener, TAV Havalimanları
2 Sönmez Köksal, Profilo Holding
3 Zeynel Abidin Erdem, Erdem Holding
4 Yılmaz Argüden, Arge A.Ş.
5 Şerif Egeli, Egeli Dış Ticaret 
6 Mustafa Fethi Gürbüz, Serenas Turizm
7 Çağatay Özdoğru, Esas Holding
8 Zeynep Necipoğlu, Altavia
9 Müfit Ataseven, H. Bayraktar Holding
10 Yılmaz Çakır, Ara Ltd.
11 Davut Ökütçü, Ram
12 Didem Engin, Renova
13 Fahri Gökyayla, Diplomat
14 Batu Çetin, Societe Generale
15 Murat Peksavaş, Koç Holding
16 Mehmet Alp Sunar, Sunar İnşaat Makina
17 Ahmet Fak, GaGe Otomotiv
18 Ertuğrul Işıksoy, ESBAŞ
19 Halil Tokel, THY Teknik A.Ş.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim