• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Türk gemi inşa sektörünün rotası İstanbul

Türk gemi inşa sektörünün rotası İstanbul
Dünya Gemi İnşa sektörünün en önemli fuarı olarak kabul edilen SMM Hamburg'un uluslararası nitelik taşıyan ihtisas fuarının İstanbul ayağının ikincisi 26-28 Ocak 2011 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Vadisinde gerçekleşecek.

Türk gemi inşa sektörünün rotası İstanbul oldu

Dünya Gemi İnşa sektörünün en önemli fuarı olarak kabul edilen SMM Hamburg'un uluslararası nitelik taşıyan ihtisas fuarının İstanbul ayağının ikincisi 26-28 Ocak 2011 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Vadisinde gerçekleşecek.

Dünyanın bu lider gemi inşa fuarının ev sahipliğini Hamburg Messe ve Türkiye ortağı GOCA Fuar Kongre ve Sergi Hizmetleri (GOCA Exhibitions) yapacak. Yeni yılın ilk deniz endüstrisi ve gemi inşa rotası olacak SMM İstanbul 2011, T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığından tam destek aldı. 30 ülkeden yaklaşık 150 katılımcının yer alması beklenen fuar için, birçok önemli Türk tersanesi, deniz endüstrisi ekipman üreticileri ve sanayicilerinin yanında Asya ve Avrupa'dan konusunda lider birçok katılımcı yerini ayırttı.

Dünya gemi inşa sektörünün en önemli fuarı olarak kabul edilen SMM Hamburg'un ortaklığıyla Goca Fuarcılık tarafından organize edilen uluslararası gemi ihtisas fuarı SMM İstanbul 2011, 26 -28 Ocak tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının desteklediği fuara, tersaneler ve yan sanayi firmaları katılıyor. Fuarda İstanbul Sanayi Odası (İSO) ikili ilişkiler sistemiyle 100'e yakın firmayı bir araya getiriyor.

30 ülkeden yaklaşık 150 katılımcı firmanın yer alması beklenen fuarda hem sektörün geleceği tartışılacak hem de "İkili Görüşmeler Platformu" ile sektörel ilişkiler ve ticaretin gelişimine katkı sağlanacak. SMM İstanbul 2011, TUZLA Gemi Sanayi Bölgesi için, yabancı profesyonellerin katılacağı bir turun düzenlenmesi ile son bulacak. SMM İstanbul 2011 konferans programı da fuar konseptine uygun olarak hazırlandı. İlk gün savunma sanayi, ikinci gün yeni teknolojiler ve yeşil gemi konsepti doğrultusunda akademisyenler ve marka temsilcileri tarafından sunumlar yapılacak. Sektör firmalarının özgürce yapabildikleri bu sunumlar ve konferanslar ile SMM İstanbul, sektörün birebir ilişkiler geliştirebileceği bir buluşma noktası olacak.

SMM İstanbul 2011 etkinlik programının ana başlığı "Gelecekte Ne olacak? Çıkış nerede?" olacak. Türk üreticilere yeni pazarlar yaratmak adına önemli bir misyonu olan SMM İstanbul, bu doğrultuda programını oluştururken niş pazarları hedef aldı. Açık deniz platformları, çevreci çalışmalar (green shipping) yolcu gemileri, LPD taşıyan gemiler, hızlı yolcu gemileri, nehir gemileri, vapurlar, megayatlar ve destek gemileri gibi deniz araçlarında edinilmiş tecrübeler sektör oyuncuları tarafından paylaşılacak. İkili ilişkileri destekleyici bir çalışma da, İstanbul Sanayi Odası'nın "Enterprise Europe Network İstanbul" işbirliği ile gerçekleştirilen ikili görüşmeler platformu fuarda uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 100'e yakın firma fuarda ikili görüşme yapmak için kaydını yaptırdı. Platform için kayıtlar SMM İstanbul web sitesi üzerinden özel bir link ile başlatılmış durumdadır. Tüm dünyadan profesyoneller bu link üzerinden girişlerini yaparak, etkinlik öncesi görüşme ve randevularını planlayabilme şansına sahip olacaklar. Türkiye'de ilk defa bir gemi inşa fuarında gerçekleştirilen bu etkinlik, sektörel ilişkilerin ve ticaretin gelişmesine katkı yapacağı düşünülüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim