• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Türk Hava Kurumu kendi uçağını üretecek

Türk Hava Kurumu kendi uçağını üretecek
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Kayhan, kuracakları vakıf üniversitesiyle kendi uçaklarını üretebilecek teknolojiyi yakalayacaklarını ifade etti.

THK, kendi uçağını üretecek

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Kayhan, kuracakları vakıf üniversitesiyle kendi uçaklarını üretebilecek teknolojiyi yakalayacaklarını ifade etti.

Kayhan, THK Denizli Şubesinin açtığı "Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu"nun sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, THK'nın uçak sanayisine gireceğini kaydetti.

Bunun için ilk planda üniversite kurmayı planladıklarını ve Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) başvurduklarını ifade eden Kayhan, şunları kaydetti:

"YÖK'ün onay vermesiyle THK, kendi uçağını üretecek bir üniversiteye sahip olacak. Üniversite için önce vakıf kurduk ve gayrimenkullerimizi oraya devrettik. Üniversite ile ilgili altyapı hazırlıklarımızı tamamladık. Üniversitemiz Ankara Ulus'ta hizmet verecektir. Burada, pilot, hostes, uçak teknisyeni gibi birçok konuda öğrenci yetiştireceğiz. Türkiye araba üretemezken, biz kendi uçağımızı üreteceğiz. Bununla ilgili şimdiden çalışmalara başladık."

Kayhan, en büyük hedeflerinin ilk etapta yangın söndürme uçağı üretmek olduğunu belirterek, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ve Antalya Karain Havaalanı'nda uçak bakım atölyeleri kurduk. Yalnız Türkiye'de değil dünya genelinde yangın söndürme filosu kuracağız. THK'nın yaşaması için bu projeleri tek tek hayata geçireceğiz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Kayhan, kursu başarıyla tamamlayan 16 öğretmene sertifikalarını verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim