• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Hava Kurumu OSSA'ya üye oldu

Türk Hava Kurumu OSSA'ya üye oldu
İlk yerli uçağı üretmeye hazırlanan Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikası, kısa adı OSSA olan OSTİM Savunma ve Sanayi Kümelenmesi’ne üye oldu...

Türk Hava Kurumun'dan yeni üyelik

İlk yerli uçağı üretmeye hazırlanan Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikası, kısa adı OSSA olan OSTİM Savunma ve Sanayi Kümelenmesi’ne üye oldu...

THK ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin teknik desteğiyle, başlangıç eğitim uçağı, sportif uçak, elektrik motorlu uçak gibi çeşitli hava platformlarının tasarım, üretim ve montajını gerçekleştirecek olan THK Uçak Fabrikası A.Ş, savunma ve havacılık sektörlerinde ihtiyaçların karşılanmasında yerli üretimin payını artırmayı hedefleyen OSSA’ya üye oldu.
 
OSSA, üniversitelerle de çalışarak KOBİ’lere teknoloji transferi yapmayı planlıyor. OSSA’nın işbirliği anlaşması imzaladığı üniversiteler arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi de bulunuyor. THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer, 1 Aralık 2011’de kurulan Uçak Fabrikası A.Ş’nin öncelikli hedefinin başlangıç pilotaj eğitimi de verebilecek sınıfta, tasarım ve üretim yapmak olduğunu söyledi.
 
Türkiye’de ilk olacak

 
Fabrikada ilk etapta tasarlanıp üretilmesi hedeflenen yerli “Başlangıç eğitim uçağı”nın Türkiye’de bir ilk olacağını duyuran Yılmazer, uçağın yüzde 95’inin tamamen yerli tasarım ve üretimle yapılacağını belirtti.Yılmazer, “Dünya pazarında ise, teknik özellikleri ve performans değerleri açısından muadillerinden üstün ve aynı zamanda maliyet-etkin bir uçak olarak tasarlanacağından, sivil havacılık pazarında küresel anlamda başarılı olmasını planlıyoruz. Böylesine önemli bir misyonu üstelenen THK Uçak Fabrikası’nın OSSA’ya dâhil olmasını da çok önemsiyoruz” dedi. Motor ve aviyoniklerle ilgili de sanayi firmalarının devam eden çalışmaları neticesinde uçağın yüzde 95’inin tamamen yerli tasarım ve üretimle yapılmış olacağını söyleyen Yılmazer, “Diğer parçalar için Türkiye’de kabiliyet zaten mevcut” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim