• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Hava Yollar 9 ayda % 20 büyüdü

Türk Hava Yollar 9 ayda % 20 büyüdü
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin yılın ilk 9 aylık verilerine göre yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiğini belirtti.

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi THY'nin Afrika'da Kamerun'un Yaounde ve Douala kentlerine ilk seferlerini düzenlediklerini hatırlatarak, ''Bu hattımız, Kamerun ile Türkiye arasında ikili ilişkilerin gelişmesinde yeni bir dönüm noktası olacaktır. Afrika coğrafyasının en önemli ülkelerinden biri olan Kamerun ile Türkiye arasındaki ilişkiler son yıllarda büyük gelişme kaydetmiştir'' diye konuştu.
 
Kamerun'u İstanbul'dan dünyaya bağladıklarını kaydeden Topçu, şöyle devam etti:
 
''2008 yılında İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. Hükümetimizin Afrika'ya özel bir önem vermesi THY'nin de bu coğrafyada etkin hale getirmiştir. Yaounde Büyükelçiliğimizin 15 Ocak 2010 tarihinde faaliyete geçmesinden sonra ilişkiler daha da hız kazanmıştır. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2010 yılında 88,5 milyon dolar, 2011 yılında ise 100 milyon dolar gerçekleşmiştir. Bu rakamların önümüzdeki yıllarda çok hızlı artacağını söylemek mümkündür. THY seferlerinin başlamasıyla birlikte ticaret hacmi kuşkusuz daha da büyüyecektir.''
 
-9 ayda yüzde 20 büyüme, 868 milyon lira net kar-
 
THY'nin, her yıl yolcu sayısı, mali sonuçları ve kaliteli hizmetiyle ilgi odağı haline geldiğini belirten Topçu, ''Bu yılın ilk 9 aylık verilerine göre yüzde 20 büyüme gerçekleştirdik. Karlılığımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 655 arttı ve 868 milyon TL net kar elde ettik. Kamerun'la birlikte 96 ülkeye uçuyoruz ve bu rakamla dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketiyiz'' dedi.
 
216 noktaya sefer yapan THY'nin 200 uçaktan oluşan filosunun Avrupa'nın en genç filosu olduğunu belirten Topçu, şöyle devam etti:
 
''Biz 2023 hedeflerimizi belirledik, gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. THY'yi Türkiye'nin hak ettiği, dünyanın en büyük 10 havayolu şirketinden biri yapmak istiyoruz. Bunu da gerçekleştirecek imkanımız ve gücümüz var.''
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim