• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Türk Hava Yolları acil iniş izni istedi

Türk Hava Yolları acil iniş izni istedi
Uçağın tuvaletini kullanan bir yolcu aynaya mavi renkli bir kalemle "bom" yazıldığını görünce kabin ekibine haber verdi.

Türk Hava Yolları acil iniş izni istedi

Uçağın tuvaletini kullanan bir yolcu aynaya mavi renkli bir kalemle "bom" yazıldığını görünce kabin ekibine haber verdi.

Kabin memurları  tuvaleti kontrol edip uçağın kaptan pilotunu bilgilendirdi.

Tuvaletteki yazıyı gören pilot da yolcuların güvenliğini düşünerek durumu Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki kuleye bildirdi ve "acil" iniş istedi.

Pilotun acil iniş çağrısı üzerine Esenboğa Havalimanı'ndaki güvenlik önlemleri olası bir bombaya karşı en üst seviyeye çıkartıldı. Havalimanı'na patlayıcı madde dedektör köpekleri ile bomba imha uzmanları sevk edildi. İçinde 120 yolcu bulunan uçak piste indikten sonra aprona çekildi.

4 SAAT RÖTAR

Bomba imha uzmanları dedektör köpekler eşliğinde uçakta bomba aradı. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonunda uçakta herhangi bir patlayıcı maddenin olmadığı tespit edildi. Bu arada Çubuk Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili bilgilendirildi. Savcılık, pilot ve kabin ekibinin ifadelerini aldıktan sonra yolcuların daha fazla mağdur olmaması için uçağın seferine devam etmesi talimatını verdi. Uçak yaklaşık 4 saat rötarla İstanbul'a inebildi.

BOMMM YAZI ÖRNEĞİ ALINMADI

Çubuk Cumhuriyet Savcılığı, yolcuların saatlerce havalimanında bekletilmemesi için hepsinden tek tek yazı örneği alınmasına gerek görmedi. Aksi halde polis 120 yolcunun yazı örneğini alıp incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderecekti. Bu yöntemle tuvalete yazı yazan kişi belirlenebilecekti.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim