• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Hava Yolları Aden seferlerini başlattı

Türk Hava Yolları Aden seferlerini başlattı
Dünya'nın yedinci büyük uçuş ağına sahip Türk Hava Yolları, Yemen'de başkent Sana'nın ardından Aden seferlerini başlattı.

 

Boeing 707-800 tipi uçakla Sana Uluslararası Havalimanı'na yapılan inişin ardından, Yemen'in en stratejik limanına sahip Aden'e ilk uçuşunu gerçekleştiren THY, Aden'e sefer düzenleyen tek batılı havayolu şirketi olma özelliği kazandı.
 
Aden Uluslararası Havalimanı'nda yapılan törenle tanıtılan THY seferlerinin, kentte ekonomik canlılığa neden olması bekleniyor.
 
Açılışa Yemen Ulaştırma Bakanı Vaid Badib, THY Pazarlama ve Satış Başkanı Mehmet Akif Konar, Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, TİKA Yemen Ofisi Başkanı Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Yemen sivil havacılık yetkilileri ve birçok misafir katıldı.
 
Aden Havalimanı'na yapılan inişin ardından kurdele kesimi yapılırken, yerel halk oyunları ve çiçeklerle karşılanan THY uçağı üzerinde tüm çalışanlarının resminin olduğu özel tasarım çizgileriyle ilgi odağı oldu.
 
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulaştırma Bakanı Badib, Yemen'in THY gibi vizyon sahibi şirketlere ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerken, ''Türkiye'den THY gibi ortaklarla Aden limanı hak ettiği yere kavuşacak'' dedi.
 
-''THY Yemen'in kara gün dostu oldu''-
 
THY Pazarlama ve Satış Başkanı Akif Konar, yaptığı açıklamada 2011 yılında başkent Sana'ya çok zor uçuşların yapıldığını dile getirirken, ''THY olarak biz Sana uçuşlarımızı en zor günlerde dahi bırakmadık. Yaşanan siyasi krizde birçok uçuşumuz ertelenmekle karşı karşıya kaldı ama biz Yemen'in kara gün dostu olduğumuzu göstererek diğer hava yolu şirketleri kapatıp giderken biz uçuşlarımıza devam ettik'' dedi.
 
Halk ayaklanmalarının yoğun yaşandığı günlerde Sana Havalimanı birçok kez çatışmaların ortasında kalırken yapılan uluslararası uçuşlar tehlikeye girmiş, THY haftada bir günde olsa seferlerini devam ettirmişti.
 
THY'nin bu politikasını ''yapıcı olmak'' şeklinde adlandıran Konar, başlatılan Aden seferleriyle bu yapıcılığın meyvelerini topladıklarını belirtti.
 
-''THY uçuşu Aden için kalkınmanın ilk adımı''-
 
Ulaştırma Bakanı Badib, THY'nin seferlerinin kente büyük heyecan getirdiğine değinerek, son bir yıldır zor bir dönemden geçen bölgenin üzerindeki kara dumanların dağılacağını belirtti.
 
Aden limanının jeopolitik bir öneme sahip olduğunu belirten Badib, THY gibi vizyon sahibi Türk firmalarının Aden için büyük bir fırsat olacağını ifade etti.
 
Badib, ''Aden'e önümüzdeki üç aylık süreçte yatırımlar silsilesi başlatacağız, hükümetimiz Bakanlığımıza tam destek veriyor, 500 milyon dolarlık bir bütçe ile Aden limanı bölgedeki lider limanlardan biri olacak'' dedi.
 
-Büyükelçi Çorman-
 
THY'nin Aden'e düzenlediği ilk uçuşu heyecanla karşılayan Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, açılış töreninde misafirlere hitap etti.
 
Çorman, THY'nin Sana uçuşlarını zor günlerde dahi ısrarla devam ettirmesinin meyvelerini topladığını belirterek, ''Türkiye'nin bir kez daha Yemen için pozitif ajandalara sahip olduğunu ispatladığını'' söyledi.
 
Çorman, ''Aden gibi güzel ve turistik kente THY ile ulaşmak mutluluk verici, Aden artık İstanbul'a bağlanarak dünyaya açılmıştır'' dedi. Türkiye'nin Yemen'in içinde bulunduğu hassas siyasi değişime baştan beri pozitif yaklaştığına değinen Çorman, Yemen'in yaşadığı değişimi siyasi gruplar arasında ''barışçıl uzlaşmaya'' dayalı bir çizgide başlatmasının yüzleşilen sorunları çözmede kilit görevi göreceğini ifade etti.
 
Çorman, ''Aden şehri uzun süren bir sessizlik içindeydi, THY uçuşlarıyla inanıyorum ki; Aden için altın çağ başlamıştır. Aden sahip olduğu turizm kapasitesi ve stratejik limanı ile ülkeyi de önüne katarak büyük bir gelişimi başlatacak kapasiteye sahiptir'' dedi.
 
Tören, verilen kokteyl ve yemeğin ardından misafirlere yapılan şehir turuyla sona ererken, ilk yolcularını alan THY uçağının İstanbul'a yönelmesiyle sona erdi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim